İzmir’in Bornova ilçesinde 4 ile 6 yaş arasındaki çocukların sporla büyümeleri için harekete geçen Bornova Belediyesi, daha önce duyurusunu yaptığı spor hareketleri kurslarını başlattı. Spor kurslarına katılan çocuklar hem spor yapıyor, hem de diğer çocuklarla birlikte eğlenceli anlar yaşıyor.

ÇOCUKLARIN YETENEKLERİ GELİŞİYOR

Bornovalı çocuklar hareket yeteneği kazansın ve sportif yetenekleri ortaya çıksın düşüncesiyle Bornova Belediyesi’nin organize ettiği hareket kursu haftanın Salı ve Perşembe günleri 1 saat olarak Altındağ Atatürk Kültür Merkezi’nde başladı. 4-6 yaş aralığındaki çocukların katıldığı kurslarda çocuklarlın hem eğlenmeleri hem de hareket yeteneği kazanmaları sağlanıyor. Kurslar ayrıca çocukların kendini ifade etme, problemleri kısa sürede çözebilme ve çevredekilerle işbirliği yapma gibi yeteneklerini geliştiriyor. Çocuk eğitiminde uzman isimler kurslara katılıyor ve çocuklarla birebir ilgileniyor. Uzman eğitmenlerin refakatinde kurs gören çocuklar, jimnastik, futbol ve basketbol, denge gibi yetenekler kazanmak için zararsız spor ekipmanları kullanılarak eğitiliyor. Çocuklar için tüm güvenlik önlemlerini düşünen yetkililer, kurs eğitimlerinin minderli alanlarda yapılmasını sağlıyor.

KURS KAYITLARI DEVAM EDİYOR

Bornova Belediyesi yetkilileri, kursların 1 ay süreceğini ve hareket eğitiminin bitmesinin ardından miniklerin esneklik, kuvvet ve denge gibi becerilerinin test edileceğini, bu testin ardından ise miniklerin hangi sporlara uygun oldukları saptanarak, çocukların bu sporlara yönlendirilmelerinin sağlanacağını kaydetti. Kurs kayıtlarının devam ettiği bilgisini paylaşan belediye yetkilileri, eğitimlere katılmak isteyen Bornovalı çocukların Altındağ Atatürk Kültür Merkezi Spor Salonu’na gelerek burada kayıt yaptırabileceği bilgisini verdi.