Bornova Belediyesi tarafından organize edilen ve her yaştan Bornovalının katıldığı hobi kursları ile gençlerin katılım sağlayarak basketbol eğitimleri aldığı spor okulları devam ediyor.

KURSLAR 7 MAHALLEDE VERİLİYOR

Bornovalı vatandaşların hobi ve beceri kazanması için planlanan kurslar 17 farklı branşta, 1927 Bornovalı vatandaşın katılımı ile sürüyor. Özellikle çocuklar ve kadınlar için eğitimler planlayan Bornova Belediyesi, resimden müzik aletlerine, el sanatlarından fotoğrafçılığa geniş bir kurs programı yapıyor. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ öncülüğünde hobi kursları ile vatandaşları bir araya getiren Bornova Belediyesi yetkilileri, Bornova’nın 7 mahallesinde kurs veriyor. Kursiyerlerin, kurs dönemi sonunda bir araya gelerek, hobi kurslarında yaptıkları eserleri sergileyecekleri bilgisi paylaşıldı.

BASKETBOL EĞİTİMLERİNE DEVAM

Bornova Belediyesi tarafından verilen bir diğer eğitim, çocuklar için planlanan basketbol eğitimleri oldu. Bornova Spor Okulları’nda basketbol eğitimi alan öğrenciler, yaz tatillerini daha anlamlı geçiriyor ve geleceğin basketbolcuları olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bornova Belediyespor’da forma şansı da bulacak olan çocuklar, takımın altyapısı için seçmelere katılabilecek. Hem Bornovalı erkekler hem de kızlar için ayrı kategori açan Bornova Belediyesi, 190 erkeğe ve 50 kıza basketbol eğitimi veriyor. Eğitimler Atatürk Spor Kompleksi ve Pınarbaşı Salonu’nda yapılırken, Bornova’da farklı noktalarda ikamet eden çocuklar için spor merkezlerinden servis kaldırılıyor.