Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, iki üniversiteye ev sahipliği yapan ilçede, öğrencilere yönelik hizmet ve projeleri geliştiriyor, yenilerini ekliyor.  Güvenli Aile Projesi ile başka kentlerden İzmir’e gelen üniversite öğrencilerine ikinci bir yuva imkanı sunan Başkan İduğ’un farklı bir bakış açısıyla ortaya koyduğu yeni projeleri; Kariyer Merkezi ile Gençlik ve Eğitim Kooperatifi.

Bornova’nın ‘Eğitim Kenti’ kimliğinin her yıl artan öğrenci sayısı ile güçlendiğine dikkat çeken Başkan Mustafa İduğ, “Belediye olarak eğitime büyük önem veriyoruz. Bu anlamda öğrencilerimizin gündelik yaşamlarını kolaylaştırmak için sunduğumuz hizmetlerin yanı sıra geleceklerine yön vermek, iş yaşamına hazırlamak istiyoruz. Bu amaç doğrultusunda Gençlik Merkezimizi bir Kariyer Merkezi’ne dönüştüreceğiz ve üniversite öğrencileri için bir kooperatif kuracağız” dedi.

Bornova'da Kariyer Merkezi ile Gençlik ve Eğitim Kooperatifi kuruluyor

KARİYER MERKEZİ’NE DÖNÜŞÜYOR

Büyük Park’ta üniversite öğrencilerinin yeme- içme, kütüphane, internet, çamaşır yıkıma gibi ihtiyaçlarını karşıladığı Prof. Dr. Türkel Minibaş Gençlik Merkezi, ‘Kariyer Merkezi’ne dönüştürülecek. Öğrenciler, düzenlenecek kişisel gelişim seminerleri ve mesleki kurslarla ile iş hayatına hazırlanacak. Bu amaçla ilgili meslek odaları ve kuruluşlarla işbirlikleri yapılacak.

GENÇLER İÇİN KOOPERATİFİ KURULUYOR

Üniversite öğrencilerinin istihdamına ve eğitimlerine destek olmak amacıyla Gençlik ve Eğitim Kooperatifi kurulacak. Kooperatif aracılığıyla öğrencilere iş imkanı sağlanacak. Eğitimleri için gerekli olan araç-gereç ve kırtasiye malzemeleri karşılanacak. Bornova Belediyesi’nin sosyal tesislerinde üniversite öğrencileri için uygulanan yarı zamanlı çalışma sistemine  Kooperatife üye öğrenciler dahil olacak.

Bornova'da Kariyer Merkezi ile Gençlik ve Eğitim Kooperatifi kuruluyor

KIZ YURDU BÜYÜYOR

Kızılay Mahallesi’nde hizmet veren Kız Yurdu’nun kapasitesi arttırılarak 76’dan 87’ye çıkarıldı. İçerisinde spor salonu, kütüphane, çok amaçlı salon, çamaşırhane, yemekhane ve engelli öğrenciler için özel odanın bulunduğu yurtta kalan öğrencilere servis hizmeti de sunulmaya başlandı. Servisler öğrencileri, metro istasyonu ve Ege Üniversitesi Kampüsü’ne götürüp, getiriyor.