İzmir’in Bornova ilçesinde çevre hareketi başladı. İlçedeki çevre ve görüntü kirliliğini ile mücadele etmek için ekip kuran Bornova Belediyesi, her gün Bornova’nın potansiyel noktalarını tarayarak molozları ve atıkları topluyor.

BORNOVA’DA TEMİZLİK HAREKETİ

İzmir Bornova’da bir süre önce molozların evlerden ve işyerlerinden alınması için çalışma başlatan Bornova Belediyesi, çevre kirliliğinin önüne geçmek için yeni bir çalışma sistemi daha geliştirdi. Bornova’nın değişik noktalarına bırakılan molozların kaldırılması ve muhtelif atıkların temizlenmesi için Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün içinde ekip kuran belediye yetkilileri, bu iş için 9 aracı, 3 kepçeyi ve 20 personeli temizlik için seferber etti. Çevre hareketine başlayan ekipler her gün Bornova’nın potansiyel moloz dökülme alanlarını kontrol ediyor ve temizlik yapıyor. Temizlik ekibinin her hafta 3 tondan fazla molozu topladığı gelen bilgiler arasında. Bornova’daki çalışmaya İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri de destek veriyor. Bir taraftan moloz toplama faaliyeti yürüten ekipler, diğer taraftan Bornova’daki kamusal ve yeşil alanlar ile parklarda temizlik yapıyor.

MOLOZLAR EVLERDEN ALINIYOR

Bornova’da geçtiğimiz haftalarda faaliyete geçen moloz toplama sistemi hakkında tekrar hatırlatmada bulunan Bornova Belediyesi yetkilileri, vatandaşların ev ve işyerlerinde tadilat yapmasının ardından arta kalan molozların moloz konteynerlarına atılması için çalışma yürütüyor. Sistemin basit olduğunu dile getiren yetkililer, vatandaşların belediyeyi arayarak molozlar için randevu aldığını, en kısa sürede molozların bulunduğu sokağa konteyner ile gidildiğini ve moloz çuvallarının konteynere atılmasının ardından, belediye personelinin döküm sahasına gittiğini kaydediyor.