İzmir’in Bornova ilçesinde kadınların ekonomik olarak güçlenmesi ve sosyal yaşamın içinde daha çok yer alması için harekete geçen Bornova Belediyesi’nden, sadece kadınların yer alacağı üretici pazaryeri hamlesi geldi. Bornova Evka-4 Şahin Tepesi Kafeterya’nın kadınlara tahsis edileceği ve her Perşembe günü kadınların burada, pazaryeri ücreti ödemeyecekleri şekilde ürünlerini satacakları bilgisi paylaşıldı.

BAŞKAN İDUĞ KADIN ÜRETİCİLERLE BULUŞTU

Üreten kadınları desteklemek için çalışma başlatan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Bornova’da olan ve kadınların yer aldığı kooperatif üyeleri ile bir araya geldi. El emeği ürünler hazırlayan kadınlarla Bornova Belediyesi Büyük Park’ta yer alan Kültür Merkezi’nde buluşan Başkan İduğ, kadınların üretime katkı sağlaması hakkında görüşlerini paylaştı ve kadınların isteklerini dinledi. Bornovalı kadınların ekonomik güç sağlamalarının öneminden söz eden Başkan İduğ, belediye olarak bu mücadeleyi desteklediklerini ve kadınlarla ilgili hazırladıkları projeleri hızlı bir şekilde gündeme alacaklarını dile getirdi. Toplantıda konuşan kooperatif üyesi kadınlar, yaptıkları üretim çeşitlerinden örnekler verdi ve Başkan İduğ’a taleplerini ilettiler.

PAZARLAR 16’DAN 25’E ÇIKACAK

Kadın üreticileri dinleyen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, ne üretmek isterlerse belediye olarak kadınların yanlarında olacağını ifade etti. Bornova Kadın Üretim Kooperatifi’nin aylık üyelik ücretlerini sembolik bir rakama indireceklerini söyleyen Başkan İduğ, Şahin Tepesi Kafeterya’nın da kadınlara tahsis edileceğini dile getirdi. Bornova’da yer alan pazaryerleri hakkında da bilgi paylaşan Başkan İduğ, bu sayının 16 olduğunu ancak yapacakları yeni düzenleme ile pazaryerlerinin 25’e çıkacağını ifade etti. Pazaryerlerinin her Perşembe günü kadınların ürün satmaları için kurulacağını kaydeden Başkan İduğ, bu uygulamadan ücret talep etmeyeceklerini söyledi.