İzmir’in Bornova ilçesinde yeni çevre projeleri için harekete geçen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, İzmir Bisiklet Topluluğu’ndan üyeler ile Bornova’da pedal çevirdi. Temiz çevre ve düzenli bir yaşam için ilçeyi bisiklet kenti haline getireceğini dile getiren Başkan İduğ, bu konuda gerekli adımları atacaklarını ve bisiklet kültürünün Bornova’da yaygınlaşmasını sağlayacaklarını söyledi.

YENİ BİSİKLET YOLLARI HAZIRLANACAK

Bisiklet meraklılarının Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’ndaki turuna katılan ve sohbet eden Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Bornova’da yeni bisiklet yollarının hazırlanması için proje üzerinde geliştirmeler yaptıklarını kaydetti. Özellikle Avrupa’da bisiklet kültürünün yaygın olduğunu ve hayatın bir parçası olarak şehirlerde trafik yükünü azalttığını vurgulayan Başkan İduğ, yıllardır hayalinde olan Bornova’nın bisikletlerle dolu bir ilçe olması isteğini, başkan olmasının ardından gerçekleştirmek için harekete geçtiğini dile getirdi. “Bisiklet Şehri Bornova” sloganıyla proje hazırladıklarını kaydeden Başkan İduğ, önümüzdeki yıl ilçede yeni bisiklet yollarının hazır olacağını ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’le bu konuda gerekli görüşmeleri yaptıklarını ifade etti.

ÇOCUKLARA HEDİYE BİSİKLET

Küresel ısınmaya ve egzoz gazları ile atmosfere verilen zararlara dikkat çekerek, bu durumun tersine çevrilmesi için çevreyi önceleyen uygulamaların hayata geçmesi gereğine vurgu yapan Başkan Mustafa İduğ, bisikletin gündelik hayatın bir parçası olması için Bornova Belediyesi’nin kampanyalar düzenleyeceğini dile getirdi. Bornovalı çocuklara ve gençlere bisiklet hediye edeceklerini, Bornovalıları daha çok bisiklet kullanmaları için teşvik edeceklerini söyleyen Başkan İduğ, bisikletin ilçede önemli bir ayrıcalığının olacağını ifade etti. Bisiklet topluluğu üyeleri, Başkan İduğ’a yaklaşımından dolayı teşekkür etti ve Alsancak’a kadar gidecek kesintisiz bir bisiklet yolunun olması gerektiğini vurguladı.