İzmir Buca’da Yörük kültürünün diğer kuşaklara aktarılması için organize edilen “Buca Belediye Belenbaşı Yörük Kültürünü Tanıtma ve Kiraz Festivali” renkli görüntülere sahne oldu. Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer’in de katıldığı festivalde yılın en iyi kiraz yetiştiricilerine de ödül verildi.

BELENBAŞI KİRAZ FESTİVALİ 2019 BUCA’DA YAPILDI

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen ve Buca Belediyesi ile Belenbaşı Mahalle Muhtarlığı tarafından düzenlenen “Buca Belediye Belenbaşı Yörük Kültürünü Tanıtma ve Kiraz Festivali” Buca Belenbaşı’nda yapıldı. Düzenlenen kiraz şenliğine Buca Kaymakamı, Buca Belediye Başkanı, Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer, Belenbaşı Mahalle Muhtarı, Ege Bölgesi’ndeki Yörük ve Türkmen Derneklerinin başkanları ve yönetimleri katıldı. Festivale halkın katılımı da yoğun oldu.

KORTEJ YÜRÜYÜŞÜNE DEVELER VE DAVUL ZURNA DA EŞLİK ETTİ

Buca Belenbaşı’nda develerle, davul ve zurnayla başlayan festival korteji Belenbaşı köy meydanında son buldu. Köy meydanında kurulu stantlarda kiraz tezgahları, yerel organik ürünler, yöresel lezzetler ve el emeği ürünler yer aldı. Belenbaşı Kiraz Festivali, Belenbaşı İlkokulu Halk Oyunu Ekibi ve zeybek gösterisi ile başladı.

EN İYİ KİRAZ YETİŞTİRİCİSİ YARIŞMASI YAPILDI

Belenbaşı Kiraz Festivali’nde Bergama Kılıç Kalkan Ekibi de bir gösteri sergiledi. Protokol üyelerinin açılış konuşmalarının ardından ‘En İyi Kiraz Yetiştiricisi Yarışması’ ve ödül töreni yapıldı. Buca Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nde görevli ziraat mühendislerinden oluşan jüri üyeleri, görüntü ve lezzet değerlendirmesi yaparak birinci, ikinci ve üçüncüyü seçti.

BELENBAŞI KİRAZ FESTİVALİ’NDE MÜZİK ŞÖLENİ DE VARDI

Belenbaşı Kiraz Festivali’nin devamında ise müzik şöleni vardı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası, Grup Mecaz, Grup Divane, Feyzi Önder, Zeynep İlhan, Sevil Daşkın ve Bayram Salman festivalde sahne aldı.