İzmir’in Buca ilçesinde bulunan Şirinyer Hipodromu’nun gelirleri yeniden gündemde. Buca Belediyesi’nin 2020 bütçesinin görüşüldüğü meclis toplantısında Şirinyer Hipodromu konuşuldu. Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, hipodromun bütün yükünü Buca Belediyesi’nin çektiğini, 2003 yılına kadar hipodrom gelirlerinin tamamının alınmasına karşın, mevcut durumda sadece % 20’lik pay alabildiklerini dile getirdi.

BUCA MECLİSİ’NDE HİPODROM KONUŞULDU

Buca Şirinyer Hipodromu’nun yükünün Buca Belediyesi’nin omuzlarında olduğunun kaydedildiği Buca Belediye Meclisi toplantısında, bu yüke karşın belediyenin gelir kalemine hipodromun bir etkisi olmadığı dile getirildi. Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Fikret Aktaş, koşu gelirlerinin 2003 yılına kadar Buca Belediyesi tarafından alındığını, yapılan bir yasal düzenleme ile Buca’nın bu gelirden mahrum bırakıldığını kaydetti. Bunun siyasi bir karar olduğunu, belediyenin mağduriyet yaşadığını kaydeden Aktaş, Buca Cezaevi konusunda gösterilen muhalefet ve işbirliğinin Şirinyer Hipodromu konusunda da gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Buca Şirinyer Hipodromu

GELİRLERİN %50’Sİ BÜYÜKŞEHİR’E GİDİYOR

Konuyla ilgili açıklama yapan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, hipodrom gelirlerinin sadece %20’sini alabildiklerini, %50’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne, kalan yüzde 30’un ise İzmir’deki diğer ilçe belediyelerine dağıtıldığını kaydetti. Danıştay’ın Buca Belediyesi lehinde karar verdiğini ancak 2009 yılında Büyükşehir Belediye Yasası’na eklenen bir maddeyle mevcut durumun oluştuğunu söyleyen Başkan Kılıç, bundan sonra siyasi bir mücadele yürüteceklerini dile getirdi.

HİPODROMU BUCA BELEDİYESİ TEMİZLİYOR

Siyasi parti ayrımı gözetmeden mecliste görüşmelere gideceklerini, Buca’nın hakkını almak için Ankara’da mücadele vereceklerini kaydeden Başkan Kılıç, hipodromun temizliğinin Buca Belediyesi tarafından yapıldığını, trafik yükünü Buca’nın çektiğini, yine haraların da Buca’da olduğunu ifade etti. Hipodromun Buca’da olmasından dolayı tüm dezavantajları Bucalıların ve Buca Belediyesi’nin çektiğini kaydeden Başkan Kılıç, bu adaletsizliğin çözümü için siyasilerden destek istediklerini dile getirdi.