Geçtiğimiz günlerde GreenTech 2019 İzmir etkinliğine katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, toplantıda yaptığı konuşmada yeşil teknolojiye vurgu yapmış ve İzmir’in inovasyon ve girişimcilik merkezi olması için adımlar atacaklarını kaydetmişti. Tunç Soyer’e destek açıklaması yapan Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, Urla’da İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nün olduğunu ifade ederek, inovasyon ve girişimcilik için en uygun bölgenin Urla olduğunu söyledi ve Türkiye’nin Silikon Vadisi’nin Urla’ya kurulması çağrısı yaptı.

URLA YATIRIMLAR İÇİN HAZIR

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre, ülkelerin gelişim seviyesini gösteren teknoloji, bilgi ve bilim yatırımlarının önemine değinen Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, Endüstri 4.0’a vurgu yaparak, günümüzde yeşil teknolojilerin hızla hayatımıza girdiğini ve insanların, şirketlerin ve ülkelerin yeşil teknolojiyi daha çok tercih ettiğini söyledi. Yeni dünya düzeninde, elinde teknolojiyi bulunduran ülkelerin söz sahibi olacağını kaydeden Başkan Oğuz, ülkemizin de söz sahibi olabilmesi için teknolojiye yatırım yapılması gerektiğini ifade etti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in GreenTech 2019 İzmir toplantısında, İzmirlilere daha yaşanılabilir bir şehir bırakmak için yeşil teknolojilerin kullanımının artmasına yönelik sözlerini hatırlatan Başkan Burak Oğuz, Urla’nın teknolojik gelişimler ve yatırımlar için hazır olduğunu söyledi.

SİLİKON VADİSİ İÇİN DOĞRU YER: URLA

Urla’nın Türkiye’nin Silikon Vadisi olabileceğini söyleyen Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, Urla’da böyle bir teknoloji üssünün kurulabilmesi için yeterince alan olduğunu, ayrıca sakinliği ve doğasının dinginliği ile Urla’nın bu çalışmaların yapılabilmesi için en doğru yer olduğunu kaydetti. Amerika Birleşik Devletleri’nde teknoloji eğitimi veren üniversitelere ve hemen yanlarında bulunan Silikon Vadisi örneğine değinen Başkan Oğuz, Urla’da da İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü olduğunu, Yüksek Teknoloji Üniversitesi’nin yanına da aynı şekilde Silikon Vadisi kurulabileceğini söyledi.

URLA VE İZMİR DEĞER KAZANACAK

Urla’da bulunan Enstitünün çevresinin bu amaçla kullanılabileceğini, Teknopark’ın da büyüyebileceğini söyleyen Başkan Oğuz, Urla’da yer alan söz konusu bölgenin ‘Teknoloji Serbest Bölgesi’ ilan edilmesi gerektiğini söyledi. Bu sayede girişimcilerin ve yatırımcıların yönlerini Urla’ya çevireceklerini ve her türlü teknolojik aletlerin yapımının mümkün olacağını söyleyen Oğuz, Urla’nın, İzmir’in ve dolayısıyla Türkiye’nin ekonomik olarak değer kazanacağını ifade etti.