İzmir’in Çeşme ilçesinde bu yıl beşincisi düzenlenen Ovacık Tarım ve Sakız Koyunu Festivali, düzenlenen birbirinden renkli etkinliklerle sona erdi. Çeşme’nin en iyi kavununun seçilmesinden konserlere, renkli etkinliklerden yarışmalara birçok programın yer aldığı festivalde, Tolga Çandar Ege Türküleri’ni seslendirerek katılanlara unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu. Konser öncesinde sahneye çıkarak konuşan Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, orman yangınları, Çeşme’de uygulamaya koyacakları projeler ve ilçenin güzellikleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Çeşme Kavunu

BAŞKAN ORAN’DAN TUNÇ SOYER’E DESTEK

Türkiye’nin cennet vatan olduğunu, ülkemizin çeşitli bölgelerinde maden aranmasından dolayı ağaçların katledildiğini söyleyen Başkan Ekrem Oran, bunun yanı sıra özellikle Ege ve Akdeniz bölgesinde orman yangınlarıyla da mücadele ettiklerini kaydetti. Binlerce hektarlık orman alanlarının kaybedildiğini, Çeşme’de de küçük çaplı yangınlar çıktığını ve kısa sürede müdahale edilerek söndürüldüğünü söyleyen Başkan Oran, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, yanan alanların imara açılmayacağı açıklamasına ve İzmirlilerin yanan bölgelerin yeniden ağaçlandırılması için gösterdiği hassasiyete destek verdiğini ifade etti. Yakmanın, yıkmanın kolay, yapmanın ise zor olduğunu söyleyen Başkan Oran, gelecek nesillere huzurla hayat sürecekleri bir miras bırakmanın görevleri olduğunu dile getirdi.

ÇEŞME’DEKİ ÜRETİCİLER DESTEKLENECEK

Yerli üreticilerin desteklenmesi için projeler geliştirdiklerini, düzenlenen festivalin bu projelerden biri olduğunu söyleyen Başkan Ekrem Oran, Çeşme’nin denizi, plajları, doğası ve tarihi ile dünyanın en özel yerlerinden biri olduğunu kaydetti. Germiyan, Ildırı, Çiftlik, Ovacık ve Alaçatı’nın Çeşme’nin özel yerleri olduğunu ve üreten insanların desteklenmesi gerektiğini ifade eden Başkan Oran, üretim hacminin her alanda artması için çalışmalar yaptıklarını dile getirdi. Bu çalışmalar kapsamında, Karakılçık Buğdayı’nı üreticilere ücretsiz dağıtacaklarını, bu buğdaylarla üretilen ürünleri ise Çeşmelilerle paylaşacaklarını söyleyen Başkan Oran, destek çalışmalarına kavun, domates ve beyaz soğan gibi ürünlerle devam edeceklerini söyledi.

Çeşme Beyaz Soğan ve Domates