Büyük umutlarla seferleri başlatılan ancak kısa süre sonra teknik sebepler nedeniyle ara verilen Çeşme - Lavrion feribot seferleriyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Seferleri gerçekleştiren firma, yaşanan problemler nedeniyle 30 Temmuz'a kadar seferleri iptal etmiş ve satın alınan biletlerin, şirketin mail adresine gönderilmesi halinde geri ödeme yapılacağını açıklamıştı. Ağustos ayında yeniden başlaması beklenen seferlerle ilgili şirketten açıklama geldi. Şirket, ara verilen sürenin uzatıldığını ifade ederek seferlerin başlangıç tarihini 7 Ağustos'a çekti. 

BİLET ÜCRETLERİ GERİ ÖDENECEK

Yapılan açıklamada teknik problemlerin sürdüğü ifade edilirken bilet bedelinin, bilet alınan kartlara geri ödeneceği belirtildi. Konuyla ilgili herhangi bir soru sormak isteyen vatandaşların da PNR kodlarıyla birlikte şirketin mail adresinden yardım alabileceği kaydedildi. Şirketin bir süredir limana yakın bir bölgede kiraladığı ofisi de açmaması dikkat çekmişti.

MEHTER GÖSTERİLERİ YAPILMIŞTI

Türk ihracatçılarının ürünlerini Avrupa'ya hızlı bir şekilde götürmesi için önemli bir sefer haline gelen Çeşme - Lavrion feribot seferlerine ara verilmesi üzüntüye sebep olmuştu. Ürünlerini İzmir'den Avrupa'ya götürmek isteyen ihracatçılar, İstanbul-Edirne rotasını kullanmak zorunda kalıyordu. Bu seferler ile yük taşıyan Türk araçları, 7 saat içinde Avrupa'da oluyordu. 30 Haziran'da ilk feribot seferinde, mehter gösterileri yapılmıştı. Her gece Çeşme'den kalkıp Lavrion'a doğru hareket eden feribot, 100'e yakın TIR taşıyordu.