İzmir’in Çeşme ilçesinde eşsiz konser etkinlikleri düzenlendi. İtalyan tenor Safina, gelirlerinin sokak hayvanlarına bağışlandığı konserde İzmir Filarmoni Orkestrası ile sahne aldı ve söylediği şarkılarla ayakta alkışlandı. Kenan Doğulu Çeşme Amfi Tiyatro’da ve Semiha Yankı ilçede bulunan bir otelde konser vererek misafirlerine unutulmaz anlar yaşattı.

SAFİNA’DAN EŞSİZ KONSER

Çeşme’de müzikseverler için etkinliğe katılan Alessandro Safina, Çeşme Belediyesi ve Çeşme Alaçatı Doğa ve Hayvanseverler Derneği’nin (ÇESAL) birlikte düzenlediği ve sokak hayvanları yararına yapılan konserde Arp Sanatçısı Victor Espinola ve İzmir Filarmoni Orkestrası ile birlikte sahne aldı. Ünlü pop tenor Safina’nın Çeşme Açıkhava Tiyatrosu’nda yapılan konserine Çeşmeliler yoğun ilgi gösterdi. Söylediği şarkılarla dinleyicilerine müzik ziyafeti yaşatan Safina, sokakta yaşam savaşı veren hayvanlar için sahne almasının kendisi için gurur kaynağı olduğunu söyledi. Konserde Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran da konuştu ve sokak hayvanları için ortaya konan bilincin Çeşme’de artarak büyüyeceğini ifade etti. ÇESAL ile ortak projelere imza atmayı sürdüreceklerini kaydeden Başkan Oran, Çeşme Hayvan Barınağı’nın yenilendiğini ve kısa zaman sonra hizmete alınacağını, ayrıca Ilıca’da da hayvanlar için bir merkez açacaklarını dile getirdi.

DOĞULU VE YANKI ÇEŞME’DEYDİ

Çeşme’de konser veren bir diğer ünlü isim Kenan Doğulu oldu. Çeşme Amfi Tiyatro’da sahne alan Doğulu, konsere gelenlere unutulmaz anlar yaşattı. Hızlı tempoda geçen konserde seyircileri söylediği şarkılarla coşturan Doğulu, müzikseverlerin de eşlik ettiği şarkıları ile unutulmaz bir akşama imza attı. “Seninle Bir Dakika” şarkısı ile ünlenen Semiha Yankı da Çeşme’de sahneye çıkan bir başka sanatçı oldu. Eurovision yarışmasında giydiği elbise ile Çeşme’de bir otelde sahne alan Yankı’yı sanat camiasından ünlü isimler de izledi. Konserde 61 yaşında olduğunu ve yaşını saklamadığını söyleyen sanatçı, yaşıtlarının 40 yaşını hiçbir zaman geçemediğini, yaşlarını sakladıklarını dile getirdi.