İzmir’in Çeşme ilçesinde deniz ve sınır operasyonları devam ediyor. Çeşme’den Sakız Adası’na geçmeye çalışan göçmenlere yönelik 6 bota düzenlenen operasyonda 236 göçmen yakalandı. Kaçak göçmenleri Çeşme İskelesi’ne getiren yetkililer, göçmenlerin üzerinde bulunan ve su üstünde tutma özelliği bulunmayan can yeleklerine dikkat çekti.

SAKIZ ADASI’NA GEÇMEYE ÇALIŞIYORLARDI

Çeşme Sahil Güvenlik ekipleri, gelen kaçak göçmen ihbarları üzerine, destek timleri ile birlikte sabah saatlerinden 09.00’a kadar 6 şişme bota müdahale etti. Toplam 236 kaçak göçmenin Yunanistan’ın Sakız Adası’na geçmesine engel olan ekipler, Suriye, Filistin, Irak, Afganistan, Somali ve Kongo uyruklu göçmenleri Çeşme İskelesi’ne getirdi. Yiyecek ve içecek ihtiyaçları Uluslararası Göç Örgütü tarafından karşılanan göçmenlerin arasında bir kişinin başının sargı bezi ile sarılı olduğu görüldü. Bota binmeden önce eğimli bir araziden inmeye çalışan göçmenin düştüğü ve başını taşa vurduğu bilgisi paylaşıldı.

İZMİR GÖÇ İDARESİ’NE GÖNDERİLECEKLER

Çocuk ve kadınların da olduğu göçmenlerden can yelekleri imha edilmek üzere toplandı. 80 liraya satıldığı belirlenen yeleklerin güvensiz olduğu Sahil Güvenlik Komutanı tarafından göçmenlere anlatıldı. Can yeleklerini kesen yetkili, yeleklerin içlerinde kullanılan malzemenin inşaatlarda kullanılan yalıtım maddesinden yapıldığını ve su üstünde tutma gibi bir özelliğinin bulunmadığını göçmenlere anlattı. İşlemleri tamamlanan göçmenler Çeşme Belediyesi otobüsleri ile Jandarma Komutanlığına sevk edildi. Burada işlemleri tamamlanacak olan göçmenler, İzmir Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderilecek.

KONGOLU MADİLA ÇEŞME’DE DOĞUM YAPTI

Diğer taraftan, dün Çeşme açıklarında şişme botla Sakız Adası’na geçmek üzereyken yakalanan Kongo uyruklu Noila Madila akşam saatlerinde doğum yaptı. Doğum sancıları tutan Kongolu Madila, Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Çeşme’den Urla Devlet Hastanesi’ne sevk edilen Madila doğuma alındı ve bir kız çocuğu dünyaya getirdi.