İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi oturumunda AK Parti meclis üyelerinin sunduğu “PKK’yı kınama önergesi” reddedilmişti. Daha sonra açıklama yapan AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, orman yangını gibi toplumsal bir konuda bile Cumhuriyet Halk Partisi’nin siyasi çıkar uğruna süreci manipüle ettiğini ve PKK’yı kınayamadığını dile getirmişti. Milletvekili Hamza Dağ’a yanıt, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’den geldi.

İZMİR’İN HUZURUNU BOZMAYIN”

AK Parti’nin PKK, İŞİD ve FETÖ ile zamanında ortaklık yaptığını, İzmir’in ve Türk halkının buna net cevap verdiğini söyleyen CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir’in huzurunun bozulması yönünde girişimlerde bulunulmamasını istedi. İzmir’de yaşanan orman yangının herkesin yüreğini yaktığını, yangın başladığı andan itibaren CHP’li belediye başkanlarının, itfaiye ekipleriyle birlikte yangına müdahale ettiğini ve yangını havadan izlemediklerini kaydeden İl Başkanı Yücel, başkanların reklam yapmadığını ve İzmirlilerin yangına kimin müdahale ederek canla başla çalıştığını iyi bildiğini dile getirdi.

“ORTAKLIKLAR GÜNDEME GELDİ”

AK Partili İzmir Milletvekillerinin bu konuda siyasi rant elde edemeyeceğini, terörü herkesin lanetlediğini ve PKK’ya lanet okunduğunu söyleyen CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, ucuz kahramanlık yapanların İzmir halkı karşısında küçük düştüğünü, terör örgütleriyle olan ortaklıklarının ise bir kez daha gündeme geldiğini kaydetti. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde manasız bir önergenin sunulduğunu ve bu önergenin PKK’nın reklamı manasına geldiğini söyleyen İl Başkanı Yücel, işi gücü bırakıp, adını bile anmaktan nefret ettikleri terör örgütünü kınama metinleri yayınlamayacaklarını dile getirdi.

“İZMİRLİLER TERÖR ÖRGÜTÜNÜ LANETLEDİ”

İzmirlilerin tüm terör örgütlerini sonsuza dek lanetlediğini kaydeden İl Başkanı Yücel, terör örgütlerine asla paye vermediklerini, terörün siyasi pazarlık konusu yapıldığı zamanlarda halkını satanların olduğunu, kendilerinin ise terörle pazarlık yapmadıklarını ifade etti. Seçimler zora girdiğinde terör örgütü liderine sarılanların olduğunu, mektupların aşk mektubu gibi televizyonlardan okutulduğunu kaydeden Yücel, CHP’nin geçmişten bu güne terörle savaştığını ve terörü lanetlediğini dile getirdi.