İzmir'de Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur'un oğlunu belediyeye ait şirkete genel müdür yardımcısı olarak atamasının ve tepkilerin ardından görevden almasının ardından bir krizin de Selçuk'ta yaşandığı iddia edildi. Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel'in akrabasını işe aldığı ve sekreter görevi verdiği öne sürüldü. Başkan Sengel, bugün yaptığı açıklamayla iddiaları yalanlarken akrabasının 16 yıldır belediyede görev yaptığını ifade etti.

CHP İZMİR'DE BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancığlu ve Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, CHP İzmir İl Başkanlığı'na gitti. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile görüşen ikili, bir süre sonra düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Salıcı, genel merkezin akraba atamalarıyla ilgili çalışmalar yürüttüğünü ifade ederek iddiaların araştırıldığını belirtti. Münferit yanlışlıkların yapılabileceğini söyleyen Salıcı, seçim öncesi verilen sözlerin tutulacağını dile getirdi. Öte yandan Salıcı, kongre çalışmalarının da sürdüğünü kaydetti. 

İSTANBUL SORUSUNA KAFTANCIOĞLU'NDAN YANIT

İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, geçtiğimiz günlerde İstanbul'da il başkan yardımcılarının işe gitmeden maaş aldıkları ve "bankamatik memuru" oldukları yönündeki haberlere karşı çıktı. Böyle bir şeyin olmadığını söyleyen Kaftancıoğlu, 6 kişinin sürekli olarak çalıştığını belirterek kendileriyle gurur duyduklarını dile getirdi. Toplumun büyük kesiminden tepki toplayan "akraba atamaları" kriziyle ilgili Cumhuriyet Halk Partisi'nin, kısa süre içinde bir yaptırım uygulaması bekleniyor. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha önce yaptığı açıklamada atamaların liyakata göre yapılması gerektiğini söylemişti.