Çiğli oto ekspertiz hizmeti, araç alım satımı sırasında daima ihtiyaç duyulan bir hizmettir. Aracın durumunun belirlenmesi, alıcı ve satıcının güven çerçevesinde satış işlemini gerçekleştirmesi için kaliteli bir oto ekspertizden alınacak rapor son derece önemlidir. Alım satım ve kaza dışında da bir araçta ekspertiz raporu alınmasını gerektiren durumlar olabilir. Bu durumlar hakkında en çok merak edilen soruları sizler için yanıtladık.

İkinci El Taşıt Kredisi İçin Oto Eksper Zorunlu Mudur?

Ülkemizde 2019 yılından beri ikinci el otomobil satışlarına yönelik taşıt kredisi kullanılabilmesi için oto ekspertiz raporu alma zorunluluğu getirilmiştir. Oto ekspertiz raporu alınmadan bankaya ikinci el taşıt kredisi için başvuruda bulunmak mümkün değildir. Kapsamlı, güvenli ve garantili oto ekspertiz raporu ile birlikte çalışılacak banka, satın almak istenen otomobil için taşıt kredisi verebilecektir.

Ekspertiz raporu ile aracın haciz bilgisi öğrenilebilir mi?

Taşıt kredisinin yanında satın almak istenen otomobilin üzerinde haciz olup olmadığı bilgisi Çiğli oto ekspertiz hizmeti sayesinde öğrenebilmektedir. Bu bilgi de alıcılar ve banka için son derece önemlidir. Üzerinde haciz bulunan bir araç, sahibi değişse dahi satışa çıkarılabilmektedir. Bu nedenle bilmeden hacizli araç satın alan kişilerin mağduriyeti oluşmaktadır. Oto ekspertiz hizmeti ile birlikte öğrenilecek haciz kaydı bilgisi alıcıyı bu olumsuzluklardan korumaktadır.

Plaka Sorgusu Yapılırken Neden Oto Ekspertiz Yaptırılır?

Otomobilin plaka numarası ile yapılan sorgusu sadece kayıt altına alınan geçmişini ortaya çıkarabilir. Bu kayıtlı geçmiş dışında otomobilin bir kazaya karışmış olması mümkündür. Araçta meydana gelen her hasar ya da değişiklik araç sahipleri tarafından kayıt altına alınmamaktadır. Sorgunun haricinde aracın parçalarının değişmesi, kilometresi ile oynanmış olması gibi durumlar da ihtimal dahilindedir.

Çiğli Oto ekspertiz hizmeti ile alıcı aracın yürür aksamı, kaportası gibi maddi değerini belirleyen bütün özellikleri hakkında detaylı ve eksiksiz bilgiye sahip olabilecektir. Aracın sadece temel özelliklerini belirleyen bu gibi parçaları değil, yalnızca görselini etkileyen parçalarında oluşan hasarlar da değerini değiştirecektir. Boya çizikleri, döşeme değişimi gibi durumlar buna örnek gösterilebilir. Tüm bu detayların rapor hazırlanırken dikkatlice incelenmesi gereklidir.  Bu nedenle oto ekspertiz hizmeti; kurumsal, güvenilir, alanında uzman ekibi olan Experix kurumsal oto ekspertiz gibi köklü şirketler tarafından sağlanmalıdır.

İkinci El Alınan Otomobilin Kusuru Oto Ekspertiz İle Tespit Edilir Mi?

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında ayıplı mal tanımlanmıştır. Otomobil satışlarında da otomobil ayıplı mal halinde olabilmektedir. Otomobilin motor kondisyonu, iç donanımı, boyalı ve değişen parçalarının durumu, kaza geçmişi gibi özellikleri Çiğli oto ekspertiz hizmeti alındığı takdirde tüm şeffaflığı ile ortaya çıkmaktadır. Eğer ekspertiz hizmeti alındıktan sonra otomobil satılırken söylenen eksiklerinin dışında bir kusurunun mevcut olduğu belirlenirse, kanunen alıcının hakları ortaya çıkmaktadır.

Satıcıdan tazminat alınması hatta otomobilin satıcıya iade edilmesi için otomobildeki kusurların bir ekspertiz raporu ile belirlenmiş olması gerekmektedir. Bunun için alanında uzman, garantili ve kurumsal hizmet veren Experix kurumsal oto ekspertiz hizmeti tercih edilmelidir.

Araç Değer Kaybı Oto Ekspertiz İle Tespit Edilebilir Mi?

Oto ekspertiz hizmeti aracın uğramış olduğu değer kaybının tespitinde önemli bir rol oynamaktadır. Birçok çeşitli nedenden dolayı otomobilin değeri düşmektedir. Bunlardan birisi de çevresel koşullardır.
İzmir'in hava durumu özellikle kış mevsiminde rüzgarlı ve bol yağışlıdır. Zaman zaman bu hava koşulları otomobillere zarar verebilmektedir. Bir fırtına esnasında otomobiliniz üstüne bir cisim düşmüş olabilir. Sel felaketi sonucunda otomobil su almış olabilir. Bunlar gibi durumlarda da aynı trafik kazalarında olduğu gibi otomobilde bir değer azalması olmaktadır. Otomobilde meydana gelen tüm değer azalmalarının tespiti Çiğli oto ekspertiz hizmeti alınarak tespit edilebilir. Çiğli oto ekspertiz hizmeti alınarak edinilen raporlar gereken hukuki yollarda kullanılarak sorumlulardan değer azalışı tazmin edilebilecektir.

Araçta oluşan hasarların bir kaza sonucu oluşmasalar da sigorta kapsamında tazmin edilmesi mümkündür. Doğal afetler sonucu oluşan bu zararların tazmini için sigorta şirketlerine başvurulmadan önce ekspertiz raporu alınması önemli bir gerekliliktir.

Kimi zaman çevresel koşullar sonucu oluşan hasarlar kaza sonucu oluşanlara benzeyebilir. Buna örnek olarak dolu hasarı durumu verilebilir. Dolu hasarı sonucunda araçlara tavan boyası yapılması gerekebilir. Ancak tavan boyası gereken hallerden bir diğeri de aracın takla atmış olmasıdır. Takla atmış bir araç, doğal olarak dolu hasarı görmüş bir araçtan daha fazla yıpranacaktır. Ancak alıcıların tavan boyasının neden yaptırıldığını bilebilmesi mümkün değildir. Bu nedenle doğal afetler sonucu oluşan hasarların da ekspertiz raporu ile oluştuktan sonra kayıt altına alınması son derece önemlidir.

Davalarda oto ekspertiz raporu kullanılır mı?

Hukuk ve ceza davalarında kimi zaman oto ekspertiz raporuna ihtiyaç duyulmaktadır. İcra davaları, miras davaları, tazminat davaları, ceza davaları gibi pek çok farklı davada oto ekspertiz raporuna ihtiyaç duyulmaktadır.  
Oto ekspertiz raporu ile bir aracın değerinin ya da değerindeki artış ya da azalışın belirlenmesi mümkündür. Experix kurumsal oto ekspertiz gibi profesyonel bir firma tarafından hazırlanan raporlar davalarda delil olarak kullanılabilmektedir.

Çiğli Oto Ekspertiz

Çiğli Oto Eksperiz Firmalarının Avantajları Nelerdir?

Çiğli, İzmir’in pek çok bölgesinden ulaşılması oldukça kolay, köklü bir sanayi bölgesidir. İzmir çevresindeki ilçelerden dahi toplu taşıma kullanılarak Çiğli’ye ulaşılması oldukça kolaydır. Bu nedenle oto ekspertiz raporu almak isteyenler için Çiğli oto ekspertiz hizmetleri büyük kolaylık sağlamaktadır. Karşı kıyıdan gelecek olan İzmirliler arabalı vapur ya da İzban kullanarak kolayca Çiğli’ye ulaşabilir. Karşıyaka, Bayraklı, Bornova gibi bölgelerde oturan İzmirliler ise toplu taşımayı ya da özel araçlarını kullanarak kısa sürede Çiğli’ye ulaşabilirler.

Bu köklü sanayi bölgesinde pek çok Çiğli oto ekspertiz firması hizmet vermektedir. Bu firmalar içinden güvenilir raporlar sağlayacak olanları seçmek oldukça önemlidir. Bu nedenle Experix kurumsal oto ekpertiz gibi alanında uzman firmaların seçilmesi büyük önem arz etmektedir. Experix firması, son teknoloji ürünü ölçüm cihazları kullanarak tüm araç sahiplerine en güvenilir oto ekspertiz raporlarını sağlamayı şiar edinmiş bir firmadır.

Oto Ekspertiz Firmalarının Farkı Nedir?

Oto ekspertiz hizmeti verilirken çeşitli türde ve teknolojide özel uzmanlık gerektiren cihazlar kullanılmaktadır. Bu cihazlar, sağlıklı bir oto ekspertiz raporu hazırlanması için belirli bir kalitenin üstünde olmalıdır. Aksi halde motorun kondisyonu, elektrik tesisatının ve cihazlarının durumu, boyanın durumu ve kalitesi gibi kriterler açısından doğru ölçümler yapılamayacaktır. Bu ölçümlerin hatalı olması halinde hazırlanan oto ekspertiz raporu da hatalı bir rapor olacaktır. Hatalı hazırlanan bir rapora dayanılarak otomobilin durumu hakkında sağlıklı bilgi edinilmesi mümkün değildir.

Çiğli oto ekspertiz hizmeti alınırken kullanılan sistemler sonucunda Experix kurumsal oto ekspertiz bünyesinde kaliteli ve garantili oto ekspertiz raporu oluşturulmaktadır. Alınan oto ekspertiz raporu her alanda kullanılabilmektedir. Oto eksperiz alanındaki tüm ihtiyaçlarınız bu firmanın sunduğu kaliteli ve güvenilir hizmetler ile karşılanabilecektir.

Son teknoloji ürünü ölçüm cihazlarından faydalanan, kaliteli ve güvenilir bir ekspertiz firması ile çalışmak araç sahiplerinin yararına olacaktır. Böylelikle araç sahipleri araçlarının gerçke değerini en doğru şekilde belirleyebilecektir.