Merkezi İzmir’in Konak ilçesine bağlı Alsancak’da bulunan Ege İhracatçı Birlikleri’ne bağlı olarak faaliyet yürüten Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, Çin’de yapılan Food2China 2019 Fuarı’na katılarak Türk kuru meyvelerinin tanıtım çalışmalarına katkı sağladı.

ÇİN’E KURU MEYVE İHRAÇ EDİLİYOR

Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Birol Celep, Çinlilerin alım gücünün arttığını, bu sebeple Çin pazarında pozisyon aldıklarını kaydetti. 15 yıldır Çin’de Türk kuru meyvelerinin tanıtım çalışmalarını sürdürdüklerini, şimdi de bunun meyvelerini toplamaya başladıklarını söyleyen Celep, Çin halkının yeni lezzetlere açık olduğunu ve meyveleri yoğun olarak tükettiklerini kaydetti. Kuru meyvelerin bir çok hastalığa iyi geldiğini ve bir çok rahatsızlığı önlediğini söyleyen Celep, Türk kuru meyvelerini bu yönleriyle tanıttıklarını, Çin’de 100 milyon dolarlık bir ihracat hacmine ulaşmak istediklerini dile getirdi.

KURU ÜZÜM, KURU İNCİR VE KURU KAYISI

Şanghay’da Çin Uluslararası İthalat Fuarı’nın Kasım ayında yapılacağını, bu fuara önemli bir katılım sağlayacaklarını kaydeden Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Birol Celep, ayrıca yeni projeler de hazırladıklarını, Çin’de önemli tanıtım kampanyaları yapacaklarını söyledi. Turkish Dried Fruits adlı URGE projesinde Çin Halk Cumhuriyeti’ni de hedeflediklerini, Ege İhracatçı Birlikleri olarak 2019 yılını “Çin Yılı” ilan ettiklerini söyleyen Celep, EİB bünyesinde bir de Çin Timi kurduklarını, Çin pazarına bu açıdan daha çok yoğunlaştıklarını dile getirdi. Çin’e yapılan kuru meyve ihracatında ilk sırayı çekirdeksiz kuru üzüm alıyor. Daha sonra kuru incir ve kuru kayısı ihracatı geliyor.