İzmir Dikili’ye bağlı Çandarlı’da, Yaylayurt mevkiinde ormanlık alanda yangın çıktı. Yangın bölgesinin yakınında ise yazlık konutlar bulunuyor. Ormanlık alanda yangının başlamasıyla bölgedeki vatandaşlar ekiplere ihbarda bulundu. Çandarlı’daki yangın bölgesine helikopterler, yangın söndürmede kullanılan arazözler ve ekipler sevk edildi. Yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

YAZLIK KONUTLAR TEHLİKE ALTINDA

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre, Çandarlı’da ormanlık alanda çıkan yangının kısa sürede kontrol altına alınamaması üzerine bölgeye takviye ekipler de geldi. Yerden çok sayıda ekibin ve havadan helikopterlerin müdahale ettiği yangın rüzgâr sebebiyle büyürken, yangın bölgesinin hemen yanında bulunan yazlık konutlara sıçrama tehlikesinin de sürdüğü bildirildi. Yangına müdahale eden ekipler, alevlerin konutlara zarar vermemesi için yoğun bir söndürme çalışması yürütüyor.

YANGIN RÜZGAR NEDENİYLE BÜYÜDÜ

Çandarlı Yaylayurt mevkiinde süren yangını bölge halkı ve yazlıkçılar da endişeyle izliyor. Yazlık konutların hemen yanında süren yangına 20 arazözün, 3 dozerin ve ekiplerin müdahale ettiği öğrenildi. Yangını söndürmek için 3 helikopterin de çalışmalara katıldığı gelen bilgiler arasında. Son gelen bilgilere göre, İtfaiye ekipleri, rüzgârın şiddetlenmesi sebebiyle yazlık konutlara ilerleyen yangını kontrol altına aldı. Yangında yazlık konutların zarar görmediği bilgisini paylaşan yetkililer, ekiplerin yoğun çalışmalarının netice verdiğini ve yangının kontrol alındığını bildirdi.