Ege İhracatçı Birlikleri, geçtiğimiz hafta Amerika Birleşik Devletleri’nde düzenlenen Summer 2019 Fancy Food Show Fuarı’nda yer alarak, Türk ve Ege lezzetlerini Amerikalılara ve dünyanın değişik noktalarından gelen misafirlere tanıtmıştı. Düzenlenen fuar sonrasında Amerikalı sosyal medya fenomenleri ile işbirliği yapan Türk temsilciler, yüzbinlerce takipçisi olan fenomenlere Türk lezzetlerini tattırdı. Zeytinyağı, kuru meyveler, kabuklu yemişler ve Türk kahvesi gibi lezzetleri tadan fenomenler, sosyal medya hesaplarından bu lezzetler ile ilgili paylaşımlar yaptı ve Türk gıdalarının duyurulmasına katkı sundu.

TANITIMDA SOSYAL MEDYA ETKİSİ

New York’taki Türk restoranlarında ağırlanan Amerikalı sosyal medya fenomenlerine Türk mutfağından lezzetler sunuldu. 3 gün süren etkinlikler kapsamında, Türk lezzetlerinin tüm dünyada duyurulması amaçlandı. Ege İhracatçı Birlikleri’nin organize ettiği etkinlikler New York Summer 2019 Fancy Food Show Fuarı’nda ve sonrasında devam etti. Özellikle Türk kahvesinin ilgi çektiği tadım etkinliğinde, fuar ziyaretçilerine Türk lokumu ve çikolata ikramı da yapıldı. Gıda fuarına katılan Türk ihracatçılar fuardan memnun ve ticari bağlantılarla ayrılırken, sosyal medyayı da etkin şekilde kullanmayı sürdüreceklerini bildirdiler.

BİROL CELEP FUARI DEĞERLENDİRDİ

Fuar değerlendirmesi yapan Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı Birol Celep, günümüzde sadece fuarlara katılımın ürün tanıtımı için yeterli olmadığını, dijital medyada da etkin olunması gerektiğini ifade ederek, bu kapsamda sosyal medya fenomenleri ile işbirliği yaptıklarını söyledi. Amerika Birleşik Devletleri’ne yapılan ihracat hacmini arttırmak istediklerini söyleyen Celep, 2023 hedeflerinin 2 milyar dolar olduğunu kaydetti. Amerika Birleşik Devletleri gıda pazarının Türkiye için önemine değinen Celep, Ege İhracatçı Birlikleri olarak ihracat projelerini geliştireceklerini söyledi.