Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından koordine edilen Ege Turizm Merkezi Çeşme Projesi bölgeyi ayağa kaldıracak. 100 bin kişilik bir istihdamın planlandığı projenin İzmir’in Çeşme ve Urla ilçelerini kapsayacağı kaydedildi. Projeyle ilgili konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Av. Hamza Dağ, projenin sadece İzmir’in değil Türkiye’nin projesi olduğunu dile getirdi. Proje kapsamında golf sahaları, yürüyüş yolları, film stüdyoları, tema parklar ve büyük bir müze yapılması planlanıyor.

100 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANACAK

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yoğun çalışmalara imza attığını kaydeden İzmir Milletvekili Av. Hamza Dağ, bakanlık destekli yatırımların hem yatırımcının önünü açtığını, hem de istihdam olanaklarının gelişmesine etki ettiğini söyledi. Çeşme’de yapılacak turizm projesi kapsamında 100 bin kişinin istihdam edilmesinin düşünüldüğünü söyleyen Milletvekili Dağ, bölgenin dokusunun korunacağını, yüksek yapılar yapılmayacağını ve insanlar için cazip olanaklar ortaya çıkacağını kaydetti. Ege Turizm Merkezi Çeşme Projesi hakkında detay paylaşan Dağ, bölgede yapılacak golf sahaları, agro turizm ve doğa turizmi ile şehirlere sıkışan vatandaşların rahat nefes alacağını, deniz kenarlarının ise yapılaşmaya kapalı olacağını söyledi. Milletvekili Dağ, yürüyüş yolları ve geniş alanlar bırakılarak ziyaretçilerin denizle doğrudan buluşturulacağını kaydetti.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI’NIN PROJESİ

Urla Zeytineli’nde bulunan köy arazilerinin kamulaştırma programından çıkartıldığını da söyleyen Dağ, vatandaşın istemediği bir şeyi yapmayacaklarını söyledi. Turizm bölgesinin yakınlarında kalan arazilerin agro turizm potansiyeli ile daha da değerleneceğini söyleyen Dağ, içinde tema parklar, film stüdyoları, golf alanları ve büyük bir müze projesinin yer aldığı yeni projenin İzmir’e çağ atlatacak bir turizm projesi olacağını söyledi. Milletvekili Dağ, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çeşme Belediyesi ve Urla Belediyesi ile temasta olduğunu, ayrıca projeyle ilgili STK’ların da görüşlerinin alınacağını dile getirdi.