Son dönemde yürüttüğü projelerle dikkat çeken Ege Üniversitesi, yükselmeye devam ediyor. 35 bin öğrencinin görüşleri alınarak yapılan araştırmada Ege Üniversitesi, 188 üniversite arasında 14. sırada yer aldı. Geçtiğimiz yıl yapılan araştırmada 25. sırada yer alan Ege Üniversitesi, böylece 1 yılda 11 sıra birden atladı. Bir başka araştırmada ise geçtiğimiz yıl 50. sırada olan Ege Üniversitesi, bu yıl 30. sıraya yükseldi. Ege Üniversitesi, bu araştırmanın yanı sıra Akademik Destek ve İlgi puanını en çok yükselten üniversiteler arasına girdi. Ege Üniversitesi, sıralamada ilk 10 arasında yer aldı. 

REKTÖR BUDAK: DAHA ÇOK İŞİMİZ VAR 

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, ulaştıkları başarıların kendilerini mutlu ettiğini ancak henüz yapmaları gereken çok iş olduğunu söyledi. Başarının kazanılmasında rol oynayan herkese teşekkür eden Budak, öğrencilerin sorunlarının çözümü ve eğitim kalitesinin artması için sürekli çalıştıklarının altını çizdi. 

ÖĞRENCİLERE BİRÇOK OLANAK SUNULDU 

Üniversitenin öğrencilere yemek bursunun artırılması, kütüphane bütçesinin artırılması dil öğretim seti, yurt projesi ve spor tesisi gibi birçok olanak sunduklarını ve varolan olanakları iyileştirdiklerini dile getiren Budak, öğrencilerden gelen her talebi de yerine getirmeye çalıştıklarının altını çizdi. Budak, öğrencilerin daha iyi bir eğitim hayatı geçirebilmeleri için de çalışmalara devam edeceklerinin sinyalini verdi. 

Türkiye'de 123 devlet ve 65 vakıf (özel) üniversite bulunuyor.