Ehliyet ve kimliklerle ilgili düzenlemeler yapılmış ve vatandaşlara yenileme yapmaları yönünde çağrılar yapılmıştı. Ehliyetle ilgili detaylar merak edilmeye devam ediyor. Ehliyet yenileme son tarihi ne zaman? Ehliyet yenileme için gerekli evrak ve belgeler nelerdir? Randevu nerden alınıyor ve yenileme harcı nedir? Soruları yanıt arıyor. İçişleri Bakanlığına bağlı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü konuyla ilgili bir açıklama yaparak tüm merak edilenleri cevapladı. Ehliyet ile ilgili detaylar haberimizde yer alıyor.

EHLİYET YENİLEME SON GÜN NE ZAMAN?

Ehliyet yenileme için son gün 31 Aralık 2020 tarihidir. Eski ehliyete sahip olanlar bu tarihe kadar ilgili yere başvurarak yenileme yapmak zorunda. Kamuoyunda dillendirilen 2019 yılı sonuna kadar ehliyetlerin yenilenmesi gerektiği ifadeleri doğruyu yansıtmıyor.

GEREKLİ EVRAK VE BELGELER NELERDİR?

Ehliyet yenilemesi için istenen gerekli evrak belgeler şunlardır; Kimlik Belgesi, Sürücü Sertifikası (Elektronik ortamda sistemden kontrol edilecek), Öğrenim belgesi (Yurtdışından alınanlar için noter tasdikli tercüme gerekiyor), Sürücü için sağlık raporu, sürücü belgesi için değerli kağıt ve harç bedeli, vakıf payı, 1 tane biyometrik fotoğraf, kan grubunun belirtildiği bir belge ya da yazılı beyan ve adli sicil belgesi gerekiyor.

RANDEVU NASIL ALINIR?

Ehliyet yenileme randevusu için NVİGM internet sayfasında bulunan randevu bölümünden başvuru merkezlerine bakılabilir ve 680 randevu yerinden uygun olanı seçilebilir.

HARCI NE KADAR?

Ehliyet yenileme harcı, eski tip ehliyetini çipli ehliyet ile yenileyecekler için 15 TL’dir. Eski tip ehliyetini kaybeden ya da çaldıranların yeni ehliyet çıkarabilmesi için 15 TL’dir. 2019 yeni tip ehliyet belgesini herhangi bir sebepten yenilemek için 196 TL’dir.