Sağlık Bakanlığı, Türkiye’deki en iyi hastaneleri seçmek için inceleme yaptı ve “A Plus Hastane” listesine EÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’ni de aldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, sağlık konusunda ortaya koydukları uygulamalar ve çabalarının karşılığını aldıklarını, “A Plus Hastane”ler arasına giren Tıp Fakültesi Hastanesi’nden dolayı gurur duyduklarını kaydetti.

SİSTEMLİ ÇALIŞMA BAŞARI GETİRDİ

Sağlık Bakanlığı tarafından 100 puan üzerinden değerlendirilen hastanelerin arasına 96.28 puan alarak “A Plus Hastane” kategorisine giren Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi haklı bir gurur yaşıyor. Hastanede 2 yıldır hummalı bir dönüşüm faaliyeti yürütüldüğünü ve yeni projelerle daha kaliteli hizmet verildiğini kaydeden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesi Rektörlüğü Salonu’nda hastanenin yöneticileri ve sağlık çalışanları ile bir araya gelerek bir konuşma gerçekleştirdi. Başhekimlik ve dekanlığın koordineli şekilde çalıştığını ve elde edilen başarının bunun ürünü olduğunu söyleyen Budak, Türkiye’nin önemli hastanelerinden biri olarak tescillenen Ege Üniversitesi Hastanesi’nde yaptıkları yenilikler hakkında detaylı bilgiler verdi. EÜ Hastanesi’nin dünya standartlarına göre yapılandırıldığını, yazılı ve dijital sistemlerin birbiriyle uyumlu olacak şekilde düzenlendiğini kaydeden Budak, EÜ Hastanesi’nin aldığı bu puanla sağlık turizmi konusunda da etkinliğinin tescillendiğini dile getirdi.

EKSİKLER TAMAMLANACAK

Ege Üniversitesi Hastanesi’nin yenilenme ve dönüşüm çalışmalarının bitmediğini, yeni projeler ve önemli çalışmalar yapacaklarını ve gayret göstermeye devam edeceklerini söyleyen Rektör Necdet Budak, A Plus Hastane olmalarını sağlayan hastane yetkililerine ve çalışanlarına da teşekkür etti. Daha kaliteli hizmet için kendilerine yeni hedefler koyduklarını söyleyen Budak, EÜ Hastanesi’nin ameliyathane ünitelerinin de eksiklerinin tamamlanacağı dile getirdi.