İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZULAŞ Fayton İşletmesi’nde Alsancak-Kordon’da devam ettirdiği fayton hizmetlerini 1 Mayıs 2019 tarihinde sonlandırmıştı. Geçtiğimiz haftalarda İzmir Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararı ile faytonlara İzmir genelinde de son veren yetkililer, Karşıyaka’da 16, Selçuk’ta 12, Dikili’de ise 2 faytonun faaliyetlerine son verdi ve 32 at ile 16 faytonu satın alarak İzmir Doğal Yaşam Parkı’na getirdi.

ATLAR İZMİR DOĞAL YAŞAM PARKI'NA GÖTÜRÜLDÜ

İzmir’de kaçak fayton denetimlerini de sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kaçak faytonculuk yapanları uyarıyor ve uyarıya rağmen devam edenlere ise para cezası ve ata el koyma gibi işlemler uyguluyor. Yetkililer yaptıkları denetimlerde kaçak faytonculukta kullanılan 4 ata el koyarak İzmir Doğal Yaşam Parkı’na getirdi. Böylece İzmir Yaşam Parkı’na getirilen at sayısı 36 oldu. Burada atların düzenli bakımları devam ediyor. İzmir Doğal Yaşam Parkı Şube Müdürü vekili Tevfik Bettemir, atlara çok iyi baktıklarını, atlara yonca karışımı yem ve diğer katkılı yiyeceklerin verildiğini kaydetti. Atların temiz su içebilmeleri için otomatik sulama sistemleri kurduklarını da söyleyen Bettemir, atların yaşam alanlarının düzenli olarak temizlendiğini kaydetti.

İzmir Doğal Yaşam Parkı

TUNÇ SOYER'İN VİZYONU İLE ÇÖZÜLDÜ

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Basın Sözcüsü Şule Baylan da İzmir Doğal Yaşam Parkı’nda açıklamalarda bulundu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bir ilke imza attığın ve atların özgürlüğünü gördüklerinde mutlu olduklarını söyleyen Baylan, bu konunun uzun zamandır uğraştıkları bir mücadele olduğunu, Tunç Soyer’in vizyonuyla konunun çözüldüğünü dile getirdi.