FETÖ üyeliğinden tutuklanan İzmir Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz ile ilgili yeni bilgilere ulaşıldı. Adalet Bakanlığına gönderilen dosyada yer alan tespite göre, “İzmir Hava Kuvvetleri Mahrem Yapılanması” içinde müdür yardımcısı olarak yer alan mahrem imam Muhammet kod adlı L.U. isimli şahsın, Başkan Burak Oğuz’un üzerine kayıtlı olan bir GSM hattını kullandığı bilgisi paylaşıldı. FETÖ üyesi olmakla suçlanan Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz’un, FETÖ ile iltisaklı olduğu gerekçesiyle kapatılan İzmir Genç İş Adamları Derneği’nin de yöneticileri arasında olduğu, Buca’da sohbet imamlığı yaptığı, Yamanlar Koleji’ne sohbetlere gittiği ve Kemeraltı grubunun içinde bulunduğu kaydedildi.

BURAK OĞUZ’UN FETÖ’CÜ DERNEKLERLE BAĞI

Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz hakkında Adalet Bakanlığına ayrıntılı rapor gönderildi. Rapora göre, Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz’un, FETÖ ile iltisaklı olan ve kapatılan İzmir Genç İş Adamları Derneği ve FETÖ’cüler tarafından kurulduğu bilinen İzmir Kültürlerarası Diyalog Merkezi Derneği’ne üyelikleri bulunuyor. Burak Oğuz’un ayrıca Bank Asya’da hesabının da olduğu, kullandığı telefon numarasında ise Bylock kaydının çıkmadığı kaydedildi.

SOHBET İMAMLIĞI VE YAMANLAR KOLEJİ

Raporda ayrıca M.Ç. adlı bir tanığın da ifadesi yer aldı. Bu ifadeye göre, 2004-2006 yılları arasında Kemeraltı bölgesindeki FETÖ grubunun içinde Burak Oğuz’un da bulunduğu, Başkan Oğuz’un ayrıca Buca ilçesinde sohbet imamlığı yaptığı, Burak Oğuz ile birlikte Yamanlar Koleji’ne giderek sohbetler yaptıklarını ve Fethullah Gülen’in odasının kendilerine gösterildiği kaydedildi.

FETÖ’NÜN MAHREM İMAMLARI İLE İRTİBAT

Burak Oğuz’un ayrıca ABD’de bulunan bazı şirketlerin muhasebe işlerini takip ettiği, mahrem imamlar ile irtibatı olduğu ve görüşmeler yaptığı da raporda yer aldı. Raporda ayrıca, Burak Oğuz’un adına kayıtlı olan GSM hattı ile Deniz Kuvvetleri Mahrem Yapılanması içinde genel müdür pozisyonunda olan Faruk kod adlı F.D. ile 2008 – 2011 yıllarında arasında 5 kez görüştüğü tespiti yapıldı. Başkan Oğuz’un, Metin ve Fevzi kod adlı H.Ç. ile 2012 – 2014 yıllarında arasında 10 kez, FETÖ’cü M.A. ile 2011 yılında 1 kez ve Emniyet Mahrem İmam Yapılanması içinde faaliyet gösteren Orhan kod adlı O.M. adlı şahıs ile 2007 – 2015 yılları arasında 5 kez irtibat kurduğu belirlendi.

BURAK OĞUZ’UN HATTINI MAHREM İMAM KULLANIYOR

Ayrıca İbrahim Burak Oğuz adına kayıtlı bir GSM hattının da İzmir Hava Kuvvetleri Mahrem Yapılanması içinde müdür yardımcısı pozisyonunda olan Muhammed kod adlı L.U tarafından kullanıldığı bilgisine ulaşıldı. Söz konusu hat ile Burak Oğuz’un kullandığı değerlendirilen telefon numarasının 2017 ile 2018 yılları arasında karşılıklı olarak 43 kez arandığı HTS kaydı ile tespit edildi. Diğer taraftan, Başkan Burak Oğuz’un kullandığı telefon numarası ile FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında işlem yapılan 182 şahsın 2006 ile 2019 yıllarında arasında irtibat içinde olduğu raporda yer aldı.