İzmir’in Selçuk ilçesinde 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde 12.572 oy alarak, % 51,5 oranla Selçuk Belediye Başkanı olan Filiz Ceritoğlu Sengel bir video çekerek, akrabalarını işe aldığı yönünde gelen eleştirilere cevap verdi ve mazbatayı aldıkları günden bu yana Selçuk Belediyesi olarak yaptıkları çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

SENGEL: YAPILAMAZ DENİLENLERİ YAPTIK

Selçuk Belediye Başkanı olarak geçirdiği 100 günü bir video ile değerlendiren Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, yeni bir video daha çekerek iddiaları cevapladı ve değerlendirmelerde bulundu. Belediye olarak çok çalıştıklarını, 11 Nisan’dan bu yana umutla Selçuk’a hizmet etmeyi sürdürdüklerini dile getiren Başkan Sengel, yapılamaz denilen şeyleri yaptıklarını, Selçuk Belediyesi’nin çok borcu olduğunun sürekli kendilerine hatırlatıldığını, buna rağmen borçlarla mücadele etmeyi de öğrendiklerini ifade etti. Selçuk Belediyesi’nin 70 milyonluk borcuna, geçmiş dönemde yapılan borçlanmanın mahkemede sonuçlanması ile 8 milyon daha eklendiğini ve toplam borcun 78 milyon olduğu bilgisini paylaşan Başkan Sengel, mali tabloyla ilgili ayrıntılı bilgiler paylaşarak kâra geçtiklerini sayısal verilerle anlattı. Selçuk’ta uygulamaya koyacakları projeler hakkında da açıklama yapan Başkan Sengel, ‘Engelsiz Park’ın yakında hizmete açılacağını, Tohum Merkezi için ihaleye çıkacaklarını, Selçuklu kadınların üretimin içinde olmaları için yeni projelerinin olduğunu, kreş, bakımevi ve çamaşırhane açacaklarını dile getirdi.

SENGEL: AKRABAM 16 YILDIR BELEDİYEDE

Gündemdeki ‘Akrabasını işe aldı’ tartışmasına da değinen Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, iddiaların asılsız olduğunu, dijital mecralarda ve basında yer bulan haberlerin kendisini yıpratmak için uydurulduğunu ifade etti. Selçuklu vatandaşların doğru bilgiye ulaşması için açıklama yaptığını söyleyen Başkan Sengel, akrabası olan Oya Onbaşıoğlu Ceritoğlu’nun sekreteri olduğunu, ancak Ceritoğlu’nu kendisinin işe almadığını, 16 yıldır Selçuk Belediyesi’nin muhtelif yerlerinde çalıştığını kaydetti. AKP’den devraldığı belediyenin yüksek borçları sebebiyle belediyeye personel almadığını söyleyen Başkan Sengel, Oya Onbaşıoğlu Ceritoğlu’nun bu güne kadar belediyede önemli görevlerde bulunduğunu ve kendisini liyakat kavramını esas alarak sekreteri yaptığını söyledi. Basında ve sosyal medyada çıkan haberlerden dolayı üzüntü duyduğunu kaydeden Başkan Sengel, yaptıkları tek şeyin çalışmak ve mücadele etmek olduğunu, Selçuk’ta umutları filizlendirdiklerini, toplumu kurtaracak şeyin konuşmak değil çok çalışmak olduğunu dile getirdi.