İzmir’in Foça ilçesinde düzenlenen Foça Kitap Günleri, Foça Belediyesi tarafından organize edildi. Beşkapılar Kalesi’nde 1 Eylül’e kadar sürecek etkinlikler başladı. Programın ilk etkinliği “Foça ve İzmir Kitapları” başlığı ile düzenlenen söyleşi oldu. İzmir ve Foça hakkında kitaplar yazan yazarlar, hayranları ve etkinliğe katılan kitapseverler ile buluştu. Etkinliğe, Ataol Behramoğlu, Hüsnü Arkan, Ali Lidar, Şükrü Erbaş ve Hüseyin Yurttaş gibi edebiyat dünyasının ünlü isimleri katılacak.

BEHRAMOĞLU VE ARKAN KATILACAK

16 Ağustos Cuma günü başlayan Foça Kitap Günleri hakkında konuşan Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Türk Edebiyatı’nın yakından takip edilen yazarlarının Foça’da buluşacağını dile getirdi ve tüm katılımcılara teşekkür etti. Foça’da ilk kez yapılan kitap günlerinin programı Foça Belediyesi tarafından paylaşıldı. Programa göre bugün akşam saat 20.00’de Ataol Behramoğlu kitapseverlerle buluşacak. “Türk’ün Kadim Vizyonu ve Atatürk Söyleşisi” programında konuşacak olan Ataol Behramoğlu’nun kitaplarını imzalayacağı imza günü saat 21.00’e kadar devam edecek. 18 Ağustos Pazar günü saat 20.00’de ise Hüsnü Arkan, Foça Beşkapılar Kalesi’nde ağırlanacak. Arkan’ın konuşmacı olarak katılacağı söyleşide kitaplarını da imzalayacağı bilgisi paylaşıldı.

BEŞKAPILAR’DA ŞİİR DİNLETİSİ VAR

1 Eylül’e kadar sürecek olan Foça Kitap Günleri’ni için kapsamlı bir söyleşi, imza günü ve şiir dinletisi etkinlikleri hazırlayan Foça Belediyesi, 19 Ağustos Pazartesi günü Ahmet Önel ve Hasan Öztoprak’ı, 20 Ağustos Salı günü ise İzmir yemekleri ve müzeleri hakkında konuşacak Nihal Kadıoğlu Çevik ve Ahmet Uhri’yi ağırlayacak. Kitap günleri 21 Ağustos’ta Ali Lidar’ın ‘Küçük Prens’ hakkında katılacağı söyleşi ve imza günü ile devam edecek. Etkinlikler kapsamında 23 Ağustos’ta akşam saat 20.00’de müzikli şiir dinletisi etkinliği de gerçekleşecek.