Frida oyunu İzmir’de oynanacak. 24 Eylül Salı günü, saat 20.30’da başlayacak tiyatro oyunu, Karşıyaka ilçesinde bulunan Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu’nda oynanacak. Bilet fiyatı 50 TL ve satışlar devam ediyor.

FRİDA KAHLO TİYATRO OYUNU BİLETLERİ 50 TL

Melike Aslı Kılan’ın yönettiği ve oynadığı Frida tiyatro oyununu, Beliz Güçbilmez yazdı. Işık tasarımı Alp Doğan Selçuk’a, Kostüm Sadegül Eraslan’a, Fotoğraf Özgür Gördüren’e ve Yapım Hasan Acar’a ait. Bilet fiyatının 50 TL olduğu Frida oyunu 24 Eylül akşamında, saat 20.30’da, Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu’nda Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nün katkıları ile başlayacak. “Aşka aşık olan kadın” Frida cümlesiyle afişi hazırlanan oyun, Meksikalı Ressam Frida Kahlo’nun hayatını sahneleyecek bir tiyatrocunun rolü ile kurduğu ilişkinin çatışmalarını ele alıyor.

Frida Kahlo

FRİDA KAHLO KİMDİR?

Frida Kahlo 1907 yılında Meksika’da doğdu. 7 yaşındayken çocuk felci hastalığına yakalanan ünlü ressamın sağ bacağı diğer bacağından ince kaldı. 18 yaşında bir otobüs kazasında omurgası kırıldığı ve ayağı 11 yerinden çatladığı için bir süre yatağa bağlı yaşadı. Bu yaşlarda otoportreler çizmeye başlayan ve ünü günden güne artan sanatçı, yaptığı resimler, özel yaşamı ve politik görüşleri ile 21. Yüzyılın popüler kültür ikonu haline gelmiştir. Ressam Diego Rivera ile tutkulu bir ilişki yaşayan ve evlenen Frida Kahlo, bu evliliği, yaşamının ikinci büyük kazası olarak tanımlar. 1953 yılında sağ bacağı kangren olan ve dizinin altından kesilen Kahlo, 1954 yılında akciğer embosili hastalığından dolayı yaşamını yitirdi.

Frida Kahlo

FRİDA OYUNU NEREDE, SAAT KAÇTA?

  • Oyun Adı: Frida
  • Oyun Tarihi ve Saati: 24 Eylül 2019 Salı / 20.30
  • Oyun Yeri: Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu / Hasan Ali Yücel Blv. Karşıyaka