Geçtiğimiz sezon forvet hattında yaşadığı problemler nedeniyle henüz transfer sezonu açılır açılmaz Eren Derdiyok'u transfer eden İzmir ekibi Göztepe, önümüzdeki sezon rahat etmek istiyor. Her sezon başında takımdan ayrılan futbolcular nedeniyle istikrarsız bir görüntü sergileyen sarı-kırmızılılar, Eren Derdiyok'u uzun süre takımda tutmanın planlarını yapıyor. İzmir ekibi, son 2 sezonda 7 forvet oyuncusuyla anlaşırken Eren Derdiyok 8. isim oldu. Eren, 3 yıllık sözleşmeye imzayı atar atmaz kampa katılırken formda görüntüsüyle de beğeni topladı.

4 GOLCÜ SADECE 14 GOL ATTI

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; geçtiğimiz sezon gol noktasında büyük problem yaşayan Göz-Göz, forvet mevkisinde forma giyen 4 futbolcudan sadece 14 gol katkısı alabildi. Jerome, Deniz, Cikalleshi ve Samed Ali'nin performansı beklentilerin altında kaldı. Göztepe, ondan önceki sezon ise Makedon golcü Adin Jahovic ile iyi bir sezon geçirmişti. Jahovic, gösterdiği performansla Ghilas ve Ömer Şişmanoğlu'nu gölgede bırakmıştı. O sezon 18 gol atan Jahovic'in Atiker Konyaspor'la anlaşmasının ardından takıma Demba Ba dahil edilmişti.

EN ÇOK GOLÜ DENİZ KADAH ATTI

Takımda son 2 sezonda en çok gol, Deniz Kadah'tan geldi. Deniz Kadah, sarı-kırmızılı forma ile 8 gol kaydetti. Takımda en iyi gol ortalamasını ise Demba Ba sağladı. Senegalli golcü, çıktığı 13 maçta 7 gol atarak taraftarların beğenisini kazanmıştı.

EREN GALATASARAY'DA 26 GOL ATTI

Galatasaray'da geçtiğimiz sezon gözden çıkarılan Eren Derdiyok, İstanbul ekibinde forma giydiği 84 maçta 26 gol atmış ve 6 asist yapmıştı. Eren, kariyeri boyunca 2 Süper Lig şampiyonluğu, 1 Türkiye Kupası, 1 İsviçre şampiyonluğu ve İsviçre Kupası kazandı. Eren’in güncel piyasa değeri, 600 bin euro olarak gösteriliyor. Türk asıllı İsviçreli futbolcu, bonservissiz olarak Göztepe'ye gelmişti. Eren, kariyeri boyunca çıktığı 392 maçta 117 gol atıp 43 gol kaydetti.