Yaz sezonunun başlamasıyla birlikte İzmir'e yoğun şekilde gelen tatilciler, İstanbul seçimleriyle birlikte evlerine dönmüştü. İzmir'in çeşitli yerlerinde tatil yapan vatandaşlar, seçim sonrası yeniden İzmir'e gelmeye başladı. İzmir'de Çeşme, Urla, Seferihisar ve Gümüldür'de yer alan tatil köyleri ve otellerin doluluk oranı yeniden artarken Güzelbahçe Belediyesi de misafirlerine çağrıda bulundu. 

Güzelbahçe'nin çeşitli bölgelerine şemsiye yerleştiren belediye, bunun yanı sıra soyunma kabini ve tuvalet hizmeti de sağlayarak vatandaşların serinlemesi için alternatif oluşturdu. İzmir merkezine, Çeşme ve Urla gibi bölgelerden bir nebze daha yakın olan Güzelbahçe'de belediye, bu hamlesiyle çok vakti olmayan ancak denize girmek isteyen vatandaşların beklentisini karşılamaya çalışıyor. 

BAŞKAN İNCE, HERKESİ GÜZELBAHÇE'YE DAVET ETTİ 

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, yaptığı açıklamada vatandaşların ilçede yer alan 8 farklı bölgede denize girebilmeleri için çeşitli olanaklar sunduklarını ifade ederek amaçlarının denize girmek isteyen vatandaşların ücret ödemeden denize girebilmesi olduğunu belirtti.

Çevre temizliği için de sağduyu çağrısı yapan İnce, denize girmek için ilçelerine gelen vatandaşların çevreyi temiz tutması konusunda duyarlılığa davet etti, herkesi ilçelerine davet etti. 

Güzelbahçe'de denize girilebilecek noktalar şu şekilde: 

  • Siteler bölgesi
  • Yalı bölgesi barınak çevresi
  • Gece Pazarı çevresi
  • Maltepe bölgesi sahili

İSTANBUL SEÇİMLERİNİ İMAMOĞLU KAZANMIŞTI 

İzmir'den de yoğun şekilde katılımın olduğu İstanbul seçimlerini, Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu kazanmıştı. İmamoğlu, en yakın rakibi Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım'ı 800 binden fazla oyla geçmiş ve seçimi kazanmıştı. 

Seçim sonuçlarına herhangi bir itiraz olmaması nedeniyle İmamoğlu, kısa süre içinde mazbatasını alarak yeniden görevine başlayacak. 

31 Mart seçimleri iptal edildiği için, İstanbul Belediye Başkanlığı görevinde İstanbul Valisi Ali Yerlikaya bulunuyordu.