İzmir Büyükşehir Belediyesi, 9 Eylül Pazartesi günü başlayacak kutlamalarda programı açıkladı.  Etkinlikler sabah 09.00'da başlayacak ve gün boyunca İzmir'in çeşitli yerlerinde kutlamalar yapılacak. Gün içinde Fener Alayı Yürüyüşü'nün yanı sıra dayanışma konseri de düzenlenecek.

İzmir 9 Eylül kutlama programı açıklandı

İZMİR 9 EYLÜL KUTLAMALARI

Etkinlikler, Basmane Karakolu önünde başlayacak. Burada toplanan vatandaşlar, Zafer Yürüyüşü ile Cumhuriyet Meydanı'na gidecek. Yürüyüşün rotası ise, Türk Ordusu'nun İzmir'e girerken kullandığı yol olacak. Vatandaşlar, bu yürüyüş sırasında boyu 350 metrelik Türk bayrağını taşıyacak. Bu yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk anıtına çelenk sunumu yapılacak. Vatandaşlar, çelenk sunumunun ardından Hükümet Konağı önünde buluşacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, burada vatandaşlara konuşma yapacak. Saat 17.00'ye kadar bu bölgede koro ve halk dansları gibi etkinlikler sergilenecek.

İç mimar villa tasarımları ve projeleri iç mimar salon tasarımları

9 EYLÜL İZMİR KONSERİ

Saat 17.00 itibarıyla Solo Türk ve Türk Yıldızları'nın gösterisi başlayacak. Gösteri, 17.30'da start alacak. Gösteri sonrasında Fener Alayı Yürüyüşü yapılacak. Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayacak yürüyüş Kültürpark Lozan kapısında son bulacak. Geçtiğimiz günlerde meydana gelen ve 5 bin hektarlık bir bölgeyi küle çeviren orman yangınları nedeniyle bir de konser düzenlenecek. Haluk Levent, Gazapizm, Anıl Piyancı, Serap Yağız, Niyazi Koyuncu, Oğuzhan Uğur, Edis, Halil Sezai, Gripin ve Hayko Cepkin’in yer alacağı etkinlik Kültürpark'ta başlayacak. 9 Eylül tarihinde Fuar'a giriş ücreti 10 TL olacak ve elde edilen gelir, yanan ormanların eski haline çevrilmesi için kullanılacak.

son dakika izmir haberleri