İzmir’in yüksek kesimlerine kar yağdı. Aliağa, Bergama ve Menemen ilçelerinin yüksek kesimlerinde yer alan mahallelere, gece saatlerinde kar yağışı başladı. 1 saat süren yağışın ardından, evlerin çatılarının ve araçların beyaza büründüğü görüldü. Ayrıca Tire’de buzlanma sebebiyle bazı yollar trafiğe kapatıldı.

ALİAĞA, BERGAMA VE MENEMEN’E KAR YAĞDI

İzmir’in 3 ilçesinin yüksek bölgelerinde başlayan kar yağışı 1 saat sürdü. Aliağa, Bergama ve Menemen ilçelerinin yüksek kesimlerinde yer alan mahalleleri beyaza büründü. Evlerin çatıları ve park halinde olan otomobiller beyaz örtü ile kaplandı. Yapılan açıklamaya göre kar kalınlığının yer yer 2 santimetreyi bulduğu kaydedildi. Kısa süre kar yağışının ardından beyaza bürünen mahallelerde karlar kısa sürede eridi.

TİRE’DE BUZLANMA TEHLİKESİ

İzmir’in Tire ilçesinin yüksek kesimlerinde akşam saatlerinde başlayan kar yağışı buzlanmaya sebep oldu. Dallık ve Yamandere köylerinde yollar aşırı buzlandığından dolayı trafiğe kapatıldı. Dallık mevkiinde 1 aracın da buzlanmadan dolayı mahsur kaldığı bilgisi paylaşıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri buzlanmanın olduğu bölgede tuzlama çalışması yaptı ve yolu trafiğe açtı.