İzmir’in Aliağa ilçesinde deniz kirliliğine sebep olan petrol türevi atıkların, bölgede bulunan bir tesisten sızdığı iddia edildi. Bölge halkını tedirgin eden atıklar için temizlik çalışması başladı. Aliağa Balıkçı Barınağı, tekne giriş ve çıkışlarına kapatıldı.

ALİAĞA BALIKÇI BARINAĞI KAPATILDI

Aliağa Avcı Ramadan Parkı sahil şeridini kirleten petrol atıklarının, bölgedeki bir tesisten denize sızdığı iddia ediliyor. Aliağa sahil şeridine kadar gelen atıklar, bölgede yaşayan vatandaşları ve balıkçıları tedirgin etti. Denizde yoğun kirlilik oluşmasından dolayı Aliağa Balıkçı Barınağı’na giriş ve çıkışların kapatıldığı bilgisi paylaşıldı. Deniz yüzeyinde görülen atık maddelerin temizlenmesi için ekipler çalışmalara başladı.

Aliağa Deniz Kirliliği

EKİPLER TEMİZLİK İÇİN SEFERBER OLDU

İzmir İl Çevre Şehircilik Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Sahil Güvenlik ekipleri ve Aliağa Belediyesi ekipleri, denizin temizlenmesi için seferber oldu. Atık maddelerin görüldüğü bölge bariyerler yardımı ile çevrildi. Atık maddenin diğer bölgelere sızmaması için önemlerin alındığı kaydedildi.

ENGİN ATARİ’DEN AÇIKLAMA

Aliağa Amatör Balıkçılar ve Deniz Sporları Derneği (ALDER) Başkanı Engin Atari, deniz kirliliğini gördüklerini ve yetkililere hemen haber verdiklerini söyledi. Ekipler tarafından deniz yüzeyine bariyer çekildiğini ve liman içine atık girmesinin önlendiğini söyleyen Atari, temizlik çalışmalarının devam ettiğini, tekne giriş ve çıkışlarının sabaha kadar kapatıldığını dile getirdi.

Aliağa Deniz Kirliliği

“GÖRÜLEN MANZARA FELAKET”

Aliağa’da balıkçılık yapan Peyami Eser, Aliağa Avcı Ramadan’da gördükleri manzaranın felaket olduğunu, her yerin atık, yağ ve mazot içinde kaldığını söyledi. “Bu halimiz ne olacak?” diyen Eser, bunun sorumlularının kim olduğunu sordu. Giriş çıkışların yasaklandığını, yapacakları bir şey olmadığını kaydeden Eser, yetkililerden bilgi beklediklerini dile getirdi.