İzmir’in Aliağa ilçesine bağlı Kapıkaya Mahallesi Küme Evleri mevkiinde dün akşam saatlerinde yangın çıktı. 2 katlı evin birinci katında başlayan yangın, ikinci kata da sıçradı. İkinci katta bulunan 11 yaşındaki Merve Kedik hızla yayılan alevlerin arasında kaldı. İtfaiye yangını kontrol altına aldı ancak yangından etkilenen ahşap çatı ve tavan çöktü. Uzun süren çalışmaların ardından Merve Kedik’in cansız bedeni enkaz altından çıkarıldı.

MERVE KEDİK HAYATINI KAYBETTİ

Olay İzmir’in Aliağa ilçesi Kapıkaya Mahallesi’nde meydana geldi. Küme Evleri mevkiinde bulunan 2 katlı evin birinci katında bilinmeyen bir sebeple yangın başladı. 5. Sınıf öğrencisi olan 11 yaşındaki Merve Kedik ise evin ikinci katında tek başınaydı. Merve Kedik, hızla yayılan yangının arasında kaldı. Yangını gören vatandaşlar durumu itfaiye, sağlık ve jandarma ekiplerine bildirdi. Yangın mahalline gelen itfaiye ekipleri yangını kontrol altına aldı ancak yangından etkilenen ahşap çatı ve ahşap tavan çöktü. Merve Kedik’in cansız bedeni uzun çalışmaların ardından enkaz altından çıkarıldı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Aliağa Kaymakam Vekili Fatih Kızıltoprak, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, CHP İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan ve çok sayıda yetkili olay yerine geldi ve bilgi aldı. Merve Kedik’in cansız bedeni savcı incelemesinin ardından Aliağa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.