İzmir Büyükşehir Belediyesi, Alsancak’ın geleceği ile ilgili önemli bir toplantı düzenledi. İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu’nun (İEKKK) 91. Toplantısının gündemini Alsancak oluşturdu. Ulaşım, trafik ve otopark başlıkları ile Alsancak değerlendirmesi yapıldı. Ayrıca Ege Mahallesi’nin kentsel dönüşümü için yakında ihaleye çıkılacağı bilgisini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer paylaştı. Alsancak’la ilgili hayallerini süsleyen 2 proje olduğunu söyleyen Başkan Soyer, gelecek nesillere bırakacakları güzel adımlar atılacağını dile getirdi.

ALSANCAK’TA OTOPARK ÜCRETLERİ

Toplantıda konuşan Ulaşım Dairesi Başkanı Mert Yaygel, Alsancak’ın trafik, ulaşım ve otopark düzenlemeleri ile ilgili sunum yaptı. İzmir’de metro ve raylı sistem yatırımlarına hız verdiklerini ve toplu ulaşımı özendirdiklerini, bisiklet ve yaya ulaşımını da teşvik ettiklerini söyleyen Yaygel, Alsancak bölgesinde ikamet edenlerin ücretsiz veya düşük ücretle kendi otoparklarına sahip olması, Alsancak bölgesine dışarıdan gelenler için ise bu rakamın yüksek olmasını planladıklarını dile getirdi.

ALSANCAK’TA 18 SOKAK YAYALAŞTIRILACAK

Alsancak’ın yaya öncelikli bölge olmasının öngörüldüğünü söyleyen Yaygel, Alsancak’ta 18 sokağın kısa süre içinde yayalaştırılacağını kaydetti. Yaygel, Bornova Sokağı’nda da yıl sonuna kadar yayalaştırma yapılacağını sözlerine ekledi. Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nden Agora’ya çalışılan Turist Yolu projesinin bir parçası olarak Talatpaşa Bulvarı’nda yükseltilmiş yaya geçidi yapıldığını söyleyen Yaygel, bu yolun zemininde ise İzmir’e özgü grafik tasarımların kullanıldığını dile getirdi.

ALSANCAK’A NOSTALJİK TRAMVAY – 58 KM’LİK BİSİKLET YOLU

Alsancak için Liman Viyadükleri ile Cumhuriyet Meydanı arasında nostaljik tramvay projesi üzerine de çalıştıklarını söyleyen Yaygel, bisiklet eylem planı doğrultusunda da İzmir genelinde kısa vadede 58 kilometrelik yeni bir bisiklet yolunu yapacaklarını söyledi. İzmir’in en değerli kent merkezinin Alsancak olduğunu kaydeden Yaygel, çocuklara yaya ve insana öncelik veren sürdürülebilir bir kent bırakmak istediklerini ifade etti.

ALSANCAK GARI ÖNÜNDE MEYDAN

Toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Alsancak Garı’nın önünde oluşturacakları meydan ve trafiğin yer altına alınmasına dair çalışmaların sürdüğü bilgisini paylaştı. Projenin 2 ay içinde biteceğini söyleyen Başkan Soyer, bu alt geçidin mutlaka yapılacağını, İzmir’in kent trafiğinin rahatlatılması için kritik kilit noktalarından birini de çözmeyi planladıklarını ifade etti.

ALSANCAK’IN İMAR PLANLARI HAZIRLANIYOR

Alsancak için 1/5000’lik imar planı hazırlıklarını söyleyen Başkan Soyer, Kültürpark’ı koruma amaçlı hazırlanan imar planı çalışmasının sonuna geldiklerini kaydetti. Alsancak ile ilgili iki önemli projenin olduğunu söyleyen Başkan Tunç Soyer, bu projelerden birinin Ege Mahallesi, diğerinin ise Liman arkası bölgesi olduğunu söyledi.

EGE MAHALLESİ’NDE KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR

Ege Mahallesi ile ilgili kentsel dönüşüm projesini tamamladıklarını hatırlatan Başkan Soyer, kısa süre sonra yapım ihalesine çıkacaklarını, İzmir’de 2 ay içinde bin 200 konutun kentsel dönüşümü ile ilgili 4 ayrı ihale yapacaklarını söyledi. Ege Mahallesi’nin öncelikleri arasında olduğunu, inşaat sektörünün kriz içinde olduğunu söyleyen Başkan Soyer, gerekirse belediye şirketlerini bu ihalelere sokacaklarını dile getirdi.

LİMAN ARKASI BÖLGESİNE İKİNCİ ALSANCAK KURULACAK

Liman arkası bölgesini de ikinci bir Alsancak olarak tasavvur ettiklerini söyleyen Başkan Soyer, gençlerin daha çok rağbet edeceği kültür sanat, yeme içme mekanlarının da içinde yer alacağı bir yaşam alanı olacağını dile getirdi.