Eşiyle problem yaşayan ve eşi tarafından tehdit edilen kişilerin en çok araştırdığı konular arasında eşinin vereceği muhtemel zararlardan nasıl kurtulabileceği yer alıyor. İzmir’de avukat olarak çalışmalarına devam eden Cansu Şirin, eşi tarafından tehdit edilen kişilerin kendilerini koruma altına alabilmesi için ihtiyaç duydukları başvurularla ilgili bilgi verdi.

“POLİSE BAŞVURARAK ŞİKAYETÇİ OLUN”

izmir boşanma avukatı Cansu Şirin, bu tür durumlarla karşı karşıya kalan kişilerin polise gitmesi gerektiğini kaydetti. Avukat Cansu Şirin, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Hakkında Kanun kadın erkek fark etmeksizin bireyleri şiddetten korumayı amaçlar ve yargı makamlarına gerekli önlemleri almasını emreder. Eşinizin sizi tehdit etmesi halinde acilen polise başvurup şikayetçi olmalı ve koruma kararı verilmesini istemelisiniz. Tehdit ettiğine dair tanık var ise bu kişilerin de polise ifade vermesi gerekmektedir. Yine mesaj yoluyla tehdit edilirseniz yazışmaları da sunmalısınız.” şeklinde konuştu.

İzmir boşanma avukatı Cansu Şirin: Eşiniz sizi tehdit ediyorsa koruma kararı alabilirsiniz

“SES KAYDI DELİL OLARAK KABUL EDİLİR”

Bir kereliğe mahsus olmak üzere ses kayıtlarının delil olarak kabul edilebileceğine dikkat çeken izmir boşanma avukatı Cansu Şirin, “Her ne kadar karşı tarafın bilgisi olmadan ses kaydı alınması hukuka aykırı ise de, eğer telefonda tehdit edilirseniz başka bir yolla ispat etme imkanınız olmadığından bir defaya mahsus olmak üzere ses kaydı alabilirsiniz. Bu ses kaydı da delil olarak kabul edilir. Tüm delillerinizi sunmanız ve ifadenizi vermeniz halinde en hızlı şekilde koruma kararı verilir, eşinizin birlikte yaşadığınız konuta, size, çocuklarınıza ve aile bireylerinize yaklaşmamasına, siz telefon ve sair iletişim araçları ile rahatsız etmemesine, üzerine kayıtlı silah var ise kolluk kuvvetlerine teslim etmesine ve bu gibi sizi koruyacak tüm önlemlere karar verilir. Eşiniz söz konusu koruma tedbirlerinden herhangi birini ihlal ederse şikayetiniz üzerine hapis cezasına mahkum edilecektir. Ayrıca tüm bu sebeplerle boşanma davası da açabilir, maddi - manevi tazminat talep edebilirsiniz.” ifadelerini kullandı.