İzmir'de geçtiğimiz günlerde yaşanan yangının şoku henüz atlatılamamışken bir yangın da gece saatlerinde Balçova'da çıktı. İnciraltı Mahallesi'nde çıkan dumanları gören vatandaşlar, itfaiyeyi arayarak ihbarda bulundu.  Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangının söndürülmesi için çalışma başlattı. Yangının büyüme ihtimali vatandaşları korkuturken itfaiye ekipleri yangını söndürdü. Yangının sönmesi 1 saati bulurken soğutma çalışmaları da yapıldı. Ekipler, yangının çıkış sebebini bulmak için araştırmalarını sürdürüyor.

KARŞIYAKA YANGININI ÇIKARANLAR YAKALANMIŞTI

20 Ağustos tarihinde Karşıyaka'da meydana gelen orman yangınıyla ilgili yapılan çalışmada, yangını çıkardığı tespit edilen 3 kişi hakkında çalışma başlatılmıştı. Yapılan kimlik tespitinin ardından harekete geçen emniyet ekipleri, 3 şüpheliyi gözaltına almıştı. Karabağlar'dan çıkan ve Urla'da devam eden yangının çıkış sebebiyle ilgili soruşturma da devam ediyor.

VATANDAŞLARA UYARI

Yetkililer, orman yangınlarının arttığı bu dönemde herhangi şüpheli bir durum ya da duman görüldüğü halde 177 numaralı telefonu arayarak ihbarda bulunmalarını istedi.