İzmir’de Nisan ayında başlayan balık avı yasağı 1 Eylül Pazar günü sona eriyor ve balık sezonu başlıyor. Son hazırlıklarını tamamlayan ve yasağın sona ermesini bekleyen balıkçılar, Güzelbahçe Balıkçı Limanı’nda son saatleri sayıyor. Teknelerinin son kontrollerini yapan ve ağlarını onaran balıkçılar, uzun zaman sonra bereketli bir sezon geçirmek istediklerini kaydediyor.

BALIK SEZONU HAZIRLIKLARI TAMAMLANDI

Güzelbahçe Balıkçı Limanı’nda denize açılmak için bekleyen balıkçı Mehmet Arslan, hummalı bir çalışma içinde olduklarını ve Cumartesi gecesi sezonun başlaması ile denize açılacaklarını kaydetti. Balıkçıların, balık ağlarının tamiratları ile bakımlarını yaptığını ve tamir edilen balık ağlarını teknelere yerleştirmeye başladığını söyleyen Arslan, 4 ay içerisinde teknelerin de bakımdan geçtiğini ve yepyeni bir görünüm kazandığını dile getirdi. Tüm hazırlıkları yaptıklarını, bir an önce denize açılmak ve ekmek parası peşinde koşmak için beklediklerini söyleyen Arslan, bereketli bir sezon temennisinde bulundu.

BALIK FİYATLARI %50 DÜŞECEK

Balıkçı Limanı’nda bekleyen bir diğer balıkçı Murat Yiğit, 140 gün boyunca eksikleri tamamlamak için çalıştıklarını, ağların ve teknelerin bakımdan geçtiğini söyledi. Sezonun açılmasına saatler kala son kontrolleri yaptıklarını kaydeden Yiğit, 50 tayfa ile denize açılacaklarını, tayfaların ailelerini de düşünerek, bereketli bir sezon olmasını dilediklerini söyledi. Sezonun açılması ile balık fiyatlarının da düşmesi bekleniyor. Balık satıcısı Osman Kocabıyık, balık bol olursa fiyatların düşeceğini kaydetti. Balık fiyatlarının yüksek olduğunu, yasağın kalkmasının ardından ise düşüş beklediklerini söyleyen Kocabıyık, Pazar gününden sonra balık tezgahlarında yeterli miktarda balık olacağını, 100 TL olarak bir balığın yarı fiyatına düşeceğini dile getirdi.