İzmir bu yıl balığa doyacak. Av yasağının sona ermesiyle balıkçılar denize açıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Su Ürünleri Hali’nde ise temsili bir açılış düzenlendi.

SU ÜRÜNLERİ HALİ’NDE TEMSİLİ AÇILIŞ

Tezgâhların farklı balıklarla dolduğu av sezonunun ilk gününde geleneksel buluşma gerçekleşti. İzmir Büyükşehir Belediyesi Su Ürünleri Hali’ndeki temsili açılışa siyasi partilerin temsilcileri ile birlikte İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Nilay Kökkılınç ile birlikte belediyeden yetkililer ve İzmirliler katıldı.

İZMİR’DE BALIKÇILIK SORUNLARI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, bereketli bir sezon beklediklerini söyledi ve esnafa bol kazançlı günler diledi. Sarıbal, ülkemizde balık tüketiminin artmasına yönelik yeni düzenleme ve çalışmalara ihtiyaç olduğunu kaydetti. Geleneksel açılışa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i temsilen katılan Meclis Üyesi Nilay Kökkılınç, balıkçıların temsilcilerinin olması gerektiğini ve balıkçılardan alınacak görüşlere uyularak, balıkçılığın sorunlarının çözümüne yönelik adımlar atılması gerektiğini kaydetti.

İzmir Balık Sezonu Açılışı

 

YILDA 50 BİN TON BALIK İŞLEM GÖRÜYOR

İzmir balık sezonu açılışında İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener de bir konuşma yaptı. Denizlerimizin değerli olduğunu ve balıkçılara bol kazançlar dilediğini söyleyen Özgener, Su Ürünleri Kanunu’nun günümüz şartlarına göre düzenlenmesi konusunda pek çok kez girişimde bulunduklarını, bu konuda devlet tarafından düzenlemelere başlandığını kaydetti. Açılış etkinliğinde balık mezatı da gerçekleşti. İzmir Büyükşehir Belediye Su Ürünleri Hali’nde yıllık 50 bin ton balığın işlem gördüğü, gündeme ortalama 1000-1500 araç ile 5 binden fazla kişiye hizmet verildiği kaydedildi.

FOÇA BALIKÇI BARINAĞI’NDA HAREKETLİ GÜN

İzmir’de balık sezonunun açıldığı bir başka durak Foça ilçesi oldu. Foça Balıkçı Barınağı’nda hummalı bir çalışma vardı. Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz barınağı ziyaret ederek balıkçılara hayırlı kazançlar diledi. Foça’nın su ürünleri bakımından oldukça ayrıcalıklı olduğunu söyleyen Başkan Gürbüz, balıkçılığın Foça için önemli bir ekonomik kaynak olduğunu dile getirdi. Foçalı birçok ailenin geçimini balıkçılıktan kazandığını kaydeden Başkan Gürbüz, bereketli bir sezon dilediğini söyledi.