İzmir Barosu, Barış Pınar Harekatı ile ilgili açıklama yayınlamış ve operasyonların durdurulmasını istemişti. Savaşın insan onurunun, temel hak ve özgürlüklerin yok edilmesi anlamına geldiğini, insanlığın geçmişten bugüne biriktirdiği tüm değerlerin tahrip edilmesi demek olduğunu kaydeden İzmir Barosu, Kuzey Suriye harekatının ilk gününde şehitlerin olduğunu ve sivillerin yaşamını yitirdiğini iddia etmişti. Baronun açıklamalarına tepkiler sürüyor. Toplumsal Adalet ve Yardımlaşma Derneği (TAY-DER) Başkanı Muhammed Gömük, açıklamayı yapan baro ile mahkemede hesaplaşacaklarını dile getirdi. Türkiye’nin terörle mücadelesini ima ile protesto eden bildiri yayınlandığını söyleyen Gömük, Fethi Sekin’in kemiklerinin sızladığını ifade etti.

“FETHİ SEKİN’İN KEMİKLERİ SIZLADI”

Toplumsal Adalet ve Yardımlaşma Derneği (TAY-DER) Başkanı Muhammed Gömük, İzmir Barosu’nun beklenmedik çıkışının toplumda şok etkisi meydana getirdiğini, İzmir Barosu avukatlarının hayatta kalması için PKK ile çatışmaya giren ve şehit olan Fethi Sekin’in kemiklerinin sızladığını kaydetti. Baronun açıklamasının 9 Eylül 1922 İzmir ruhuna yakışmadığını, vatansever İzmirlilerin devlet karşıtı bir söylemle anılmaktan rahatsız olduğunu kaydeden Gömük, bildiride imzası ve sorumluluğu olanları protesto ettiklerini, kınadıklarını ve mahkemede hesaplaşacaklarını dile getirdi.

İZMİRLİ AVUKATLARI TEMSİL ETMİYORLAR”

İzmir Barosu avukatlarından Ali Onar da baronun açıklamalarına tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Onar, İzmir Barosunun haddini bilmediğini ve İzmirli avukatları temsil etmediğini, yapılan açıklama ile gerçek yüzünü gösterdiğini yazdı. Terörün silahının da siyasi ayağının da aynı olduğunu yazan Onar, kelime oyunları ve sahte maskelerle destek verenlerin vatan haini olduğunu, İzmir Barosu yönetimini ve zihniyetini tanımadığını kaydetti.