İzmir’in Bergama ilçesinde bir iş yerinden 500 bin lira değerinde yüksek gerilim kablosu ve çok sayıda ürün çaldığı iddia edilen 3 kişi jandarma ekipleri tarafından yakalandı. Hırsızlık şüphelilerinin aynı iş yerinde çalıştığı ortaya çıktı.

BERGAMA’DA 500 BİN LİRALIK MALZEME ÇALINDI

Bergama’da bir inşaat şirketinin sahibi olan M.K., şirketine ait piyasa değeri 500 bin lira olan yüksek gerilim kablosu, kaynak makinesi, oksijen tüpleri, makine yedek parçaları ve sac levhaların çalındığını ihbar etti. İhbar üzerine Bergama 12. Jandarma Suç Araştırma Timi ve Merkez Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri harekete geçti.

KAMERALAR DEVRE DIŞI BIRAKILMIŞ

Yapılan araştırma sonucunda, çalınan malzemelerin bulunduğu depoda kurulu olan güvenlik kameralarının farklı zaman aralıkları ile devre dışı bırakıldığı tespiti yapıldı. Yapılan incelemeler neticesinde, 25 yıllık şirket çalışanı olduğu tespit edilen H.S. adlı şahıs ile diğer çalışanlar Ü.Ç. ve E.Ç. adlı şahısların kameraların kapatıldığı zamanlarda hırsızlık yaptığı tespit edildi.

İNŞAAT MALZEMELERİ SAHİBİNE TESLİM EDİLDİ

Çalınan malzemelerin bir kısmı H.S. isimli şahsın çiftlik evinde bulunurken, yüksek gerilim kablolarının hurdacılık yapan İ.K. isimli şahsa satıldığı tespit edildi. Savcılığın talimatı ile H.S., U.Ç., E.Ç ve İ.K. gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahısların adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı kaydedildi. Çiftlik evinde ele geçirilen inşaat malzemelerinin şirket sahibi M.K.’ye teslim edildiği bilgisi paylaşıldı.