Son dakika İzmir haberleri… İzmir Bilişim Vadisi nerede kuruluyor sorusu yanıt buldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve son Başbakan, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Türkiye'nin sivil teknolojiler, mobilite ve girişimcilik alanlarında küresel rekabet gücünü artıracak Bilişim Vadisi İzmir'in temel atma törenine katıldı.

Proje ile Türkiye'nin iki büyük sanayi şehri, 'Mega Teknoloji Koridoru' ile birbirine entegre olacak. Kocaeli'de bulunan Bilişim Vadisi'nin yeni üssü, İzmir'de hayata geçecek. Bilişim Vadisi İzmir'e ilk harç, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım tarafından konuldu.

İzmir Bilişim Vadisi nerede kuruluyor?

İzmir Bilişim Vadisi İzmir’in Urla ilçesinde kuruluyor. Bilişim Vadisi İzmir'e dönüşen İzmir Teknoloji Üssü'ne ilişkin protokol, 2018 yılında imzalanmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2019'da Türkiye'nin teknoloji ve inovasyon üssü Bilişim Vadisi'nin açılışında İzmir Teknoloji Üssü'nün Bilişim Vadisi çatısı altına alınacağını açıklamıştı. 2021'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile 180 bin metrekarelik alan, teknoloji geliştirme bölgesi olarak ilan edilmişti.

Bilişim Vadisi İzmir, tamamlandığında 63 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. Yapılacak bu yatırımla İzmir'deki teknoloji geliştirme bölgelerinin kapalı alan kapasitesi 2 buçuk katına çıkacak. Bilişim Vadisi İzmir, geliştireceği yüksek teknolojiyle uluslararası firmaları Türkiye'ye çekecek. Burası, kurulacak AR-GE ve kuluçka yapılarıyla da girişimcilere destek verecek.

Bilişim Vadisi İzmir’de neler olacak?

Teknoloji tabanlı girişimlere odaklanacak Bilişim Vadisi İzmir; AR-GE, yazılım ve tasarım alanlarında 6 bin kişiye istihdam sağlayacak. Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'na ev sahipliği yapan Bilişim Vadisi, İzmir'deki yeni üssü ile mobilite, bağlantılı teknolojiler ve dijital oyun alanlarında Türkiye'ye güç katacak. Bilişim Vadisi İzmir'de sağlık ve tarım teknolojileri başta olmak üzere mobilite, bağlantı teknolojileri, akıllı şehirler, siber güvenlik, tasarım ve dijital oyun alanlarında potansiyel artırıcı çalışmalara olanak sağlanacak. İzmir'in sanayi ve teknolojideki güçlü altyapısı, üniversiteler ve teknoparklar ile oluşturulacak güçlü bağlarla perçinlenecek.

İzmir Bilişim Vadisi temel atma töreni

Urla'da kurulacak İzmir Bilişim Vadisi’nin temel atma töreninde konuşan Bakan Mustafa Varank, “Bilişim Vadisi İzmir Teknoloji Üssü, Cumhurbaşkanımızın açılışını yaptığı Bilişim Vadisi’nin İzmir’deki merkezi olacak. Bu ilave alan ülkemizin mobilite, bağlantılı teknolojiler, akıllı şehirler, siber güvenlik, tasarım ve dijital oyunlarda seviye atlamasına yardımcı olacak” diye konuştu.

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, “Yıllardır hayal ettiğimiz, planladığımız bir projenin ilk adımını atıyoruz. İnşallah Bakanımız Mustafa Varank’ın gayretleriyle ilk harcı koyuyoruz. Bilişimde artık mekanın ve zamanın önemi yok. Nerede yaşarsanız yaşayın, gece-gündüz iletişim var. 300 yıl, insanlık tarihi için önemli. Önümüzde gidecek çok yol var. Bu yol, zamanı kısaltarak refahı elde etme yolu. Bilişim Vadisi’nin İzmir bölümünün başlangıç olacağını ve çok daha gelişeceğine inanıyorum” dedi.

son dakika izmir haberleri