İzmir’de keşfedilen ve tüm Türkiye’de yapılmaya başlanan İzmir bombası tatlısı son haftaların en gözde yiyecekleri arasına girdi. İzmir bombası tarifi ve yapılışını merak eden vatandaşlar, İzmir bombası fırın ayarı, İzmir bombası kaç dakika pişirilir? Sorularının yanı sıra İzmir bombası tatlısı nasıl yapılır? İzmir bombası mutfak sırları, püf noktası ne? İzmir Bombası besin değeri, pişirme süresi, kaç gün dayanır? Sorularına yanıt arıyor. İzmir bombası tatlısı malzeme listesi ve yapılışı ile birlikte merak edilen diğer noktalar haberimizde yanıt buluyor.

İZMİR BOMBASI MALZEMELERİ NEDİR?

İzmir bombası malzeme listesinde 2,5 su bardağı un, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı pudra şekeri, 90 gram olan ve oda sıcaklığındaki tereyağı var. Ayrıca yarım çay bardağı sıvı yağ ve yine yarım çay bardağı yoğurt da malzemeler arasında. İzmir bombası tatlısının içi için ise 400 ya da 450 gram kakaolu fındık kreması gerekiyor.

İzmir bombası tarifi malzemeleri

İZMİR BOMBASI TARİFİ, NASIL YAPILIR, KAÇ DAKİKA PİŞİRİLİR?

İzmir bombası tatlısı tarifi için öncelikle unu, kabartma tozunu ve pudra şekerini derin olan bir kaseye elemeniz lazım. Ayrı bir kapta ise tereyağı, sıvı yağ ve yoğurdu iyice çırpın ve unlu karışıma ilave edin. Buradaki püf noktası şu; elinize yapışmayan bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun. Bu işlemi yaparken çok az un ilave edebilirsiniz. Hamurun kendine gelmesi için üzerini streç filmle kaplayın ve 15-20 dakika arasında buzdolabının alt raflarından birinde bekletin. Bu süre geçtikten ve dinlendikten sonra mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın. Düz bir zeminde incecik açın ya da elinizde yuvarlayıp avuç içinde de açabilirsiniz. Açtığınız hamutların ortalarına bir tatlı kaşığı kakaolu krema koyun ve hamuru bohça kapatır gibi kapatın. Pişirme kağıdı serdiğiniz orta boy fırın tepsisine aralıklı olarak bunları yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar yaklaşık olarak 15-20 dakika pişirin ve ılık servis edin.

İZMİR BOMBASI TATLISI FIRIN AYARI, MUTFAK SIRLARI, PİŞİRME SÜRESİ

İzmir bombası tatlısı fırın ayarı önceden ısıtılmış şekilde 180 derece olmalıdır. Tatlıyı şekillendirmeden önce fırını mutlaka en yüksek derece çalıştırın. Yani fırın önceden ısınsın. Kakaolu fındığı tatlıyı yapmaya başlamadan önce buzdolabında bekletebilirsiniz. Bu sayede İzmir bombası tatlınız daha koyu kıvamlı olacaktır. Tatlıyı fırına verdikten sonra fırını 180 ya da 220 derecede tutabilirsiniz. Tatlı pembeleştiğinde ve üzerinde benekler oluşmaya başladığında tatlıyı fırından alabilirsiniz. Fırın 220 derecede ise tatlınız 6-7 dakikada hazır olur.

izmir en iyi kahvaltı yapılacak mekanlar yerler 2021