İzmir Bornova Koşukavak Mahallesi’ndeki hayvanları elleriyle besleyen mahalle sakinleri gördükleri manzara karşısında şok geçirdi. Mahallede bulunan bir arsada meydana gelen olayda, hayvanları beslemek için arsaya giden mahalle sakinleri, besledikleri sokak hayvanlarının öldürüldüğünü gördü. 9 köpek ve 2 yavru kediyi cansız bulan mahalleliler, belediye ve polise haber verdi. Telef olan hayvanların yanlarında ve yakınlarında et, sosis artıkları bulundu. Sokak hayvanlarını kimin ya da kimlerin zehirlediği araştırılıyor.

BORNOVA’DA HAYVAN KATLİAMI

Bornova Koşukavak Mahallesi’ne gelen Bornova Belediyesi ekipleri, bölgede bulunan zehirli olduğu düşünülen et ve kemikleri başkan hayvanlar yemesin diye topladı. Polis ekipleri ise olayın olduğu arsada inceleme yaptı. Ölen hayvanlar Bornova Belediyesi tarafından gömülmek üzere götürüldü. Mahalle sakinlerinden Bilgin Öztürk, mahalledeki hayvanlara kendilerinin baktığını, mahallelinin yemek verdiğini söyledi. Sabah geldiklerinde hayvanları ölmüş olarak bulduklarını kaydeden Öztürk, zehirleme olayına büyük tepki gösterdi.

“BELEDİYE 1 YILDIR ÖNLEM ALMADI”

Bir başka mahalle sakini olan Avukat Murat Semerci ise 4226 sokağın önünde bulunan arsada yaşayan hayvanlara 1 yıldır baktıklarını, belediyeyi ise en az 10 kez aradıklarını ve hayvan tankı, yemek tankı gibi taleplerde bulunduklarını söyledi. 1 yıldır hiçbir şey yapılmadığını söyleyen Semerci, olayın suçlularının zehirleyenler ile beraber olaya göz yuman yetkililer olduğunu kaydetti. Önlem alınmadığını söyleyen Semerci, mahallede çok sayıda metruk araba olduğunu, Bornova’nın göbeğinde her tarafın çöp olduğunu söyledi.