İzmir’de avukat olarak çalışmalarına devam eden Cansu Şirin, zina nedeniyle eşinden boşanmak isteyen ancak süreçle alakalı çok fazla bilgisi olmayan kişilerin izlemesi gereken yollarla ilgili açıklamada bulundu. Zina olgusunu öğrenen kişinin 6 ay içinde boşanma davası açması gerektiğine dikkat çeken Avukat Cansu Şirin, zinanın çeşitli şekillerde kanıtlanabileceğini kaydetti.

İzmir Avukatı Cansu Şirin, “Eşinizin sizi aldatması nedeniyle boşanma davası açmak ve maddi - manevi tazminat talep etmek istiyorsanız, aldatma olayını kanıtlamanız gerekmektedir. Zina, Türk Medeni Kanunu'nda özel boşanma sebebi olarak düzenlenmiştir. Zina olgusunu öğrenen eş, 6 ay içerisinde dava açmalıdır. Ancak zina nedeniyle boşanmada eşinizin bir başkasıyla birliktelik yaşadığını kanıtlamanız gerekmektedir. Bu durum telefon kayıtları, mesajlaşmalar, başka bir şekilde ispat edilemeyecek ise bir kereye mahsus alınan ses kaydı, fotoğraf, video kayıtları, sosyal medya içerikleri, olayı bilen veya gören tanıkların anlatımları, otel kayıtları, güvenlik kamerası görüntüleri gibi birçok deliller ispatlanabilir.“ ifadelerini kullandı.

ZİNAYA DELİL OLMASA DA SÜREÇ SADAKATSİZLİK OLARAK KABUL EDİLEBİLİR

izmir boşanma avukatı Cansu Şirin, fiili birliktelik için yeterli delil olmasa da bir kişinin başka bir kişiyle duygusal birlikteliğinin olmasının bile sadakatsizlik sayıldığını ifade etti. Avukat Cansu Şirin, “Bir kadın ile bir erkeğin gece vakti aynı eve ya da aynı otel odasına girmesi, eşlerden birinin bir başkasından çocuğunun olduğunun tespit edilmesi, eşlerden birinin bir başkasıyla gece-gündüz telefonda görüşmesi gibi hallerde de zinanın varlığı kabul edilir. Zina iddiası kanıtlanamazsa genel boşanma sebepleri (evlilik birliğinin temelinden sarsılması, sadakatsizlik gibi) ileri sürülerek de boşanma davası açılabilir. Elde zinaya (fiili birlikteliğe) dair yeterli delil olmasa da eşlerden birinin bir başkasıyla duygusal dahi birliktelik yaşaması sadakatsizlik olarak nitelendirilir ve ağır kusurlu olan eşin diğer tarafa maddi - manevi tazminat ödemesine karar verilir.” şeklinde konuştu.