Son Dakika İzmir... Buca Belediyesi, bölgesinin kültür mirasını yaşatmayı sürdürüyor. Festivaller kenti İzmir’de bu yıl 14.’sü gerçekleşecek ‘Belenbaşı Yörük Kültürünü Tanıtma ve Kiraz Festivali’ hazırlıklarını tamamlayan Buca Belediyesi 16 Haziran 2019 Pazar günü başlayacak festivalde misafirlerini ağırlayacak.

İZMİR BUCA BELENBAŞI KİRAZ FESTİVALİ’NDE NELER VAR?

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ve Buca Belediyesi’nin organizasyonuyla yapılan Buca Belenbaşı Kiraz Festivali’nde bu yıl Türk Halk Müziği’nin sevilen sanatçıları, renkli etkinlikler ve halk oyunları gösterileri yer alacak.

İzmir Buca Belenbaşı Kiraz Festivali 2019

BELENBAŞI KİRAZ FESTİVALİ 16 HAZİRAN PAZAR GÜNÜ

16 Haziran 2019 Pazar günü saat 11.00’de kortej yürüyüşü ile başlayacak Belenbaşı Kiraz Festivali’nde, Yörük kültürünün izleri ile üretilen el emeği ürünler, kurulacak organik pazarda satışa sunulacak. Belenbaşı Kiraz Festivali’nde ayrıca ‘Kiraz Yetiştiriciliği Ödül Töreni’ de olacak.

İzmir Buca Belenbaşı Kiraz Festivali 2019

FESTİVALE KATILANLAR MÜZİĞE DOYACAK

Festivalde, İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası, Grup Mecaz, Grup Divane, Feyzi Önder, Zeynep İlhan, Sevil Daşkın ve Bayram Salman da sahne alarak şarkı ve türküler seslendirecek.

İzmir Buca Belenbaşı Kiraz Festivali 2019