Son dakika İzmir haberleri… Buca ile Bornova arasında kesintisiz ulaşım sağlayacak projenin önemli ayaklarından olan “Buca Tüneli”nin bitirilmesi için kollar sıvandı. İnşaata ilk başlayan firmanın işten çekilmesi nedeniyle yarım kalan tünel inşaatının bitirilmesi için yeniden ihaleye çıkılacak. İzmir Buca Bornova tüneli ne zaman bitecek? İzmir otogar tüneli güzergah bilgisi kaç km olacak? Sorularının yanıtları ortaya çıktı.

Tünel inşaatı, yıl sonunda tamamlanması hedeflenen viyadüklerle birlikte Konak'tan şehirlerarası otobüs terminaline ulaşımı kolaylaştıracak. Tünel tamamlandığında İzmir’in en uzun karayolu tüneli unvanına sahip olacak.

İzmir Buca Bornova tüneli ne zaman bitecek?

İzmir Buca Bornova tüneli 3 yılda bitecek. 19 Ağustos 2021 tarihinde ihaleye çıkılacak. Projenin üçüncü ve dördüncü etaplarında yer alan iki adet alt geçit, 8 adet menfez, 5 adet kavşak,  2 adet üst geçit ve duvar imalatlarını içeren inşaatların ihalesi de aynı tarihte birlikte yapılacak.

İzmir otogar tüneli güzergah bilgisi Buca Bornova tüneli

İzmir otogar tüneli güzergah bilgisi

Tünel ve viyadük projesi ile Çamlık, Mehtap, İsmetpaşa, Ufuk, Ferahlı, Ulubatlı, Mehmet Akif, Saygı, Atamer, Çınartepe, Merkez, Zafer, Birlik, Koşukavak, Çamkule, Meriç, Yeşilova ve Karacaoğlan mahalleleri aşılarak Bornova Kemalpaşa Caddesi’nden Otogar'a bağlantı sağlanacak. Homeros Bulvarı ve Onat Caddesi üzerinden İzmir'in en uzun tünelini geçen araçlar, şehrin yoğun trafiğine girmeden Otogar ve çevre yoluna ulaşabilecek. Dev yatırım tamamlandığında kent içi trafik rahatlayacak, şehir trafiğine girmeden Buca’daki Homeros Bulvarı, Işıkkent’teki İzmir Otogarı’na bağlanacak.

İzmir Buca Bornova Otogar tüneli kaç km?

İzmir Buca Bornova Otogar tüneli 2,5 km olacak. Derin çift tüp tünelin uzunluğu 2,5 kilometre ve 2 gidiş – 2 geliş toplam dört şeritli olarak hizmet verecek.  Tünelin yüksekliği 7,5 metre, genişliği ise 10,6 metre olacak. Şehir içi trafiği de rahatlatacak projenin toplam uzunluğu 7,1 kilometreyi bulacak. İzmirlilerin halen kullanmakta olduğu Bayraklı 1 Tüneli 320 metre, Konak Tüneli bin 674 metre, Bayraklı 2 Tüneli ise bin 865 metre uzunluğunda.

son dakika izmir haberleri