Son dakika İzmir haberleri… İzmir Buca Kemalpaşa Kınık Aliağa Limontepe ve Mersinli Masal Evleri açılışı yapılacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından ilk kez Seferihisar’da hayata geçirilen Masal Evi projesi kent genelinde yaygınlaştırılıyor. Çocukların sosyal gelişimlerini sağlarken annelere mesleki beceri kazandırarak işgücüne katılımlarını desteklemek için başlatılan proje kapsamında 5 Şubat Cumartesi günü yeni masal evleri açılacak.

İzmir Buca Kemalpaşa Kınık Aliağa Limontepe ve Mersinli Masal Evleri

İzmir Karabağlar Limontepe, Buca, Kemalpaşa, Kınık, Aliağa ve Konak Mersinli olmak üzere altı yeni Masal Evi daha açılacak. Aynı gün Karabağlar Limontepe’de Çocuk ve Gençlik Merkezi’nin (ÇOGEM) açılışı da yapılacak. Toplu açılışı Başkan Tunç Soyer Aliağa Masal Evi’nden yapacak.

Yeni açılan merkezlerle İzmir’deki Masal Evi sayısının on ikiye çıkacağını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer “Çocuklarımızın sosyal, kültürel ve psikolojik gelişimi için uygun koşulları yaratmaya, çalışmayan kadınlara meslek edindirme ve beceri kursları vermeye devam edeceğiz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Masal Evleri

İzmir Büyükşehir Belediyesi Masal Evlerinde 36-53 ay aralığındaki çocukların sosyal ilişki kurma, farklılıklara saygı duyma, paylaşma, dil gelişimi, yeteneklerinin keşfi, özgüven ve benlik algılarının güçlenmesi için eğitim çalışmaları yapılıyor. Ayrıca kadın ebeveynleri desteklemek amacıyla Meslek Fabrikası Şube Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde meslek edindirme ve beceri kursları veriliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, daha önce Konak Toros, Bayraklı, Kadifekale, Örnekköy, Gümüşpala ve Tire’de Masal Evi açmıştı. Çocuk ve Gençlik Merkezleri ise 7-14 yaş arası, kentsel olanaklara erişimi kısıtlı çocuklar ve ailelerine hizmet veriyor.

son dakika izmir haberleri