Son dakika İzmir haberleri… İzmir Buca metrosu son durum nedir, Buca metrosu ne zaman bitecek, Buca metrosu durakları nereden geçecek soruları yanıt buldu. 2,5 milyarlık bütçesiyle Narlıdere Metro ile 1 milyar 250 milyon liralık yatırımla Çiğli Tramvay inşaatlarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent tarihinin en büyük yatırımı Buca Metrosu’nun yapımına da başlıyor. İzmir Metrosu’nu Buca’ya ulaştıracak ve kent trafiğine nefes aldıracak 13,5 kilometrelik metro hattının yapımı için bugün yüklenici firma ile sözleşme imzalandı.

İzmir Buca metrosu son durum

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kendi kaynakları ile inşa edeceği, 3 milyar 921 milyon 498 bin liraya mal olacak İzmir’in yeni metrosu için yapım sözleşmesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Gülermak Ağır Sanayi İnşaat ve Taahhüt A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Tahir Güleryüz arasında Buca Işılay Saygın Meydanı’nda (Kasaplar Meydanı) düzenlenen törenle imzalandı. İmza töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’de çevreci, konforlu, ekonomik ve verimli ulaşım yatırımlarının artacağını ifade etti ve en büyük payın raylı sistem yatırımlarına ayrıldığını söyledi.

Başkan Tunç Soyer, “Türkiye’nin bu kaotik ortamında İzmir’in geleceğini aydınlatacak bir büyük projenin ilk adımını atmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Uluslararası ihale sürecini kazanan firma ile yapım sözleşmesini imzalıyoruz. Hazine garantisi olmaksızın 490 milyon Euro altyapı yatırım kredisi sağladığımız Buca Metrosu, 13.5 kilometre uzunluğu ve 11 adet istasyonu ile şehrimizin trafiğine büyük nefes aldıracak. Bu hattımız her gün 400 bin vatandaşımızı konforlu, karbon salınımı olmadan, gürültü oluşturmadan taşıyacak. Kentimize mali tasarruf sağlayacak.” diye konuştu.

Buca’nın trafik sorunu çözülüyor

Buca Metrosu hizmete alındığında Üçyol’dan Buca’ya ulaşım bir buçuk saatten yarım saate düşecek. Üniversite öğrencilerinin Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztape Kampusü’ne ulaşımı kolaylaşacak. Buca Metrosu İzmir trafiğini de rahatlatacak.

İzmir Buca metrosu durakları nereden geçecek?

İzmir Hafif Raylı Sistemi'nin 5. aşamasını oluşturan hat, Üçyol İstasyonu - Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü-Çamlıkule arasında hizmet verecek.

  • Üçyol
  • Zafertepe
  • Bozyaka
  • General Asım Gündüz
  • Şirinyer
  • Buca Belediyesi
  • Kasaplar
  • Hasanağa Bahçesi
  • Dokuz Eylül Üniversitesi
  • Buca Koop
  • Çamlıkule duraklarından geçecek.

İzmir Buca metrosu ne zaman bitecek?

Buca hattı, Fahrettin Altay-Bornova arasında çalışan 2. aşama hattı ile Üçyol İstasyonu'nda, İZBAN hattı ile de Şirinyer İstasyonu'nda entegre olacak. Bu hat üzerindeki tren setleri sürücüsüz olarak hizmet verecek. Proje kapsamında 80 bin metrekarelik kapalı alanda bakım atölyesi ve depo binası da olacak, Buca Metrosu’nun imalatların başlamasının ardından dört yıl içinde tamamlanması öngörülüyor.

son dakika izmir haberleri