İzmir Buca Belediyesi geçtiğimiz aylarda ‘Satın Alma Sahiplen’ kampanyası ile öğrenim dönemi sonlarında çocuklara hayvan alınması yerine, hayvan sahiplenilmesi için çalışma başlatmıştı. Buca Belediyesi, velileri çocukları ile birlikte hayvan barınağına davet etmiş ve hayvan sahiplenilmesi için kampanyayı başlatmıştı. Buca Belediyesi tarafından organize edilen ‘Satın Alma Sahiplen’ etkinliği Buca Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde başladı.

ETKİNLİK, BUCA BELEDİYESİ SOKAK HAYVANLARI REHABİLİTASYON MERKEZİ’NDE YAPILDI

İzmir Buca Belediyesi’nin Ege Fikir Ortaklığı Derneği (EFODER) ile birlikte gerçekleştirdiği etkinlik toplumsal bir hayvan duyarlılığı oluşturmayı amaçlıyor. ‘Satın Alma Sahiplen’ kampanyası ile sokak hayvanlarının sokakların zorlu şartlarından kurtarılıp, sürekli bakım ve gözlem altında olabilecekleri bir yuvada yaşayabilmeleri hedefleniyor. Bu hedef doğrultusunda Buca Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Bucalı çocukların ilgisi yoğun oldu.

BUCA BELEDİYE BAŞKANI ÇOCUKLARA ‘DOSTLUK KARNESİ’ VERDİ

Sokak hayvanlarının mal gibi alınıp satılmasına karşı farkındalık oluşturmak isteyen Buca Belediyesi, düzenlediği etkinlikte çocuklara bu konuda çocukları bilinçlendirecek bir sunum yaptı. Çocukların bilgilendirilmesinin ardından, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç tarafından çocuklara ‘Dostluk Karnesi’ verildi.

BUCA BELEDİYE BAŞKANI ERHAN KILIÇ ÇOCUKLARA SESLENDİ

Buca Belediyesi tarafından organize edilen kampanyada çocuklara seslenen Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, hayvanların görüntülerinden dolayı değil, gerçekten ihtiyaçları olduğunu göz önünde bulundurarak sahiplenilmesi gerektiğini söyledi. Hayvanların sevgiye ihtiyacı olduğunu söyleyen Başkan Kılıç, çocuklara, bir anlık kararla aldıkları hayvanları kısa süre içinde sokağa terk etmeme çağrısı yaptı. Ege Fikir Ortaklığı Derneği (EFODER) Yönetim Kurulu Başkanı İlknur Şenay Yıldız’da etkinlikte çocuklara ve velilerine seslendi. Başkan Yıldız, tüm İzmirlileri kampanyaya sahip çıkmaya ve destek olmaya davet etti. Bilgilendirme konuşmalarının ardından, Bucalı çocuklar merkezde bulunan bakıma muhtaç hayvanları sahiplendi.